Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Fuel Overdose

Fuel Overdose

Det är dags att montera kulsprutan på motorhuven och dra ut på tävlingsbanan. Vi har spelat Playstation 3-titeln Fuel Overdose...


Blanda Micro Machines med Twisted Metal. Tonsätt med ett soundtrack som låter som menymusiken från den där gamla demoskivan till Playstation. Lägg till en nonsenshistoria om dödsrace i efterdyningarna av det moderna samhällets kollaps och ett karikatyraktigt persongalleri. Där har du Fuel Overdose, redo att frustrera. Ibland underhålla, men mest frustrera.

I framtiden tävlar man i Race of Chaos för att vinna pengar, ära och framförallt ett vaccin som alla gått och gjort sig beroende av. Sistnämnda är ingenting jag ser skymten av, men pengarna jag vinner i tävlingarna används åt att köpa nya, bättre bilar, fetare däck, effektivare skydd och så vidare. Och att uppgradera mina vapen, för i Race of Chaos är det kutym att ramma, skjuta och spränga sina motståndare.

Fuel Overdose
Med sin grappling hook kan man snabbt komma tillbaka i racet igen genom att hänga fast vid en förbipasserande motståndare.

Motorhuvar med monterade kulsprutor och målsökande missiler har vi sett tidigare, men i Fuel Overdose har du även tillgång till en grappling hook som gör att du kan gripa tag i andras bilar och släpa efter dem, alternativt använda den i skarpa kurvor för att få en extra fartboost. Det är kul när den fungerar, men lika ofta som jag faktiskt lyckas tajma en kurva och får den där extra skjutsen, lika ofta rammar jag en vägg eller flyger åt skogen.

Att ramma något, eller bli rammad, är ett ständigt återkommande ok i spelet. Vid starten av varje lopp utspelar sig ungefär samma scenario: Det blir en slaktzon i mitten. Alla skjuter och spränger alla. Det flyger bilar åt alla håll. Inte minst min egen. Som ett asplöv kastas jag runt. Jag försöker gripa tag i någon med min grappling hook för att få upp farten igen, men plötsligt är det någon som använder en specialattack och hela skärmen blir till ett suddigt inferno.

Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose
Fuel Overdose