Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Joe Danger Touch

Joe Danger Touch

Joe Danger har nått surfplattornas och de smarta telefonernas värld i och med Ios-exklusiva Joe Danger Touch. Elfving har undersökt om våghalsens lopp är lika roliga till detta format


Jag har en teori om Ipad-spel. Ju senare jag kommer på att jag behöver ta screenshots från dem, desto bättre är spelen. Efter några timmar Joe Danger Touch har jag inte plåtat en enda bild. Inget har fått komma mellan mig och spelupplevelsen. Lyckligtvis har jag inget emot att ta en runda till med Hello Games karismatiska MC-hjälte.

Joe Danger Touch är ingen simpel portning av spelen vi tidigare laddat ned till Playstation 3 och Xbox 360. Detta är ett spel byggt från grunden, med touchstyrning i åtanke. Precis som Ubisoft gjorde något magnifikt av Rayman i Rayman: Jungle Run har pyttestudion Hello Games insett att en ordentlig anpassning till formatet varit nödvändig. Joe gasar av sig själv, och med fingerrörerelser styr du istället hans hopp, tricks, duckningar och filbyten på banorna.

Joe Danger Touch
Det händer mycket på banorna när du svischar fram genom Hello Games skönt designade spelvärld, och det känns lyxigt att inte hinna beskåda de charmiga bakgrunderna.

I precis lagom takt introduceras nya moment i åkningen och innan du vet ordet av duckar du under tunnlar, svävar över fläktar och desarmerar fällor på de färgglada spåren. Du ska dessutom hinna med att dutta till dig speciella bonusföremål och tajma dina hopp så du håvar in så många guldmynt som möjligt.

Det är underhållande nog bara att susa genom banorna och ta dig över mållinjen, under en leende sol och till käck musik. Men precis som i tidigare delar gömmer sig här ett vanebildande upplägg där man lockas få till det perfekta åket - vilket är en rejäl utmaning på de svårare banorna. Det krävs att du koncentrerar dig totalt, hoppar vid precis rätt tillfälle och aktar dig för distraherande lera som sätter sig på skärmen.

Joe Danger Touch
Via Gamecenter kan du utmana dina vänner att slå de förhoppningsvis häpnadsväckande poäng du får.

Skön variation erbjuds också i form av de kostymbyten som krävs för att spela vissa banor. Man vs Food-banan, exempelvis, kan bara spelas av Elviskopian "The King" och här finns även smågalna karaktärer som Mr. Sprinkleman, Santa Danger och Chimpanzombie. Den sistnämnda har jag börjat drömma mardrömmar om.

Ska man hitta något att klaga på är det möjligen att duttandet på skärmen ibland skymmer sikten, men det är långt ifrån ett stort problem. Jag är heller inte så förtjust i fläktarna som Joe ska sväva ovanför. De stör tempot, känns malplacerade i ett racingspel och det är inte helt intuitivt att styra Joe under dessa partier.

Sådan irritation botas dock enkelt och effektivt av detta snabbverkande, 22 kronor dyra charmpiller, och jag kan verkligen rekommendera Joe Danger Touch till både fans av serien, och de som vill ha något lättsmält, men samtidigt djupt till sin Ios-pryl.

Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
Joe Danger Touch
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Charmigt presenterat, fartfyllda banor, lockar till omspel, varierade banor, väl anpassat till formatet
-
Fåniga fläktar, skymd sikt ibland
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här