Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
F1 2020

F1 2020

F1-säsongen är igång efter corona-förseningen, och nu har även spelet baserat på året säsong släppts. Vi har recenserat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Bara veckorna efter återkomsten av den verkliga F1-cirkusen, släpptes Codemasters årliga digitala tolkning av motorsporten. Efter att ha skjutits upp på grund av corona-viruset, är årets tävlingssäsong nu igång, men under den påtvingade lockdownen blev sporten och dess digitala motsvarighet mer sammankopplade än någonsin tidigare, inte minst med en serie onlinetävlingar innehållandes proffsförare och kändisar som tävlade under ett antal helger. Då spelades förra årets iteration, F1 2019, och det visade sig snabbt bli en uppskattad grej för fans som sitter fast hemma och som behövde lite högoktanig underhållning.

Nu har säsongen börjat på riktigt efter att Valtteri Bottas toppade det första socialt distanserade podiet (corona!) i Österrike. Redan från första stund är F1 2020 en välgjord och extremt engagerande racing-sim som erbjuder ett genuint imponerande utbud F1 med både nutid och dåtid. Förra året fick vi ett mer komplett karriärläge, där förare kunde börja hela vägen i F2 och arbeta sig upp till toppen av Drivers 'Championship. Detta finns med även här, tillsammans med ett gäng klassiska bilar (spelet ges även ut i en Schumacher-utgåva, som du antagligen kan föreställa dig betyder det Ferraris att välja bland tillsammans med en rad iögonfallande Benettons och McLarens). Dessutom hittar vi här två nya banor (totalt 22 stycken) och ett omfattande nytt My Team-läge som låter dig bygga ditt eget stall och tävla med sportens främsta både på och utanför banan.

F1 2020
Glöm corona, nu är det F1 som gäller.
Detta är en annons:

F1 är en årlig serie och det innebär som du nog vet uppgraderingar snarare än helt nya spel, så självklart är det inte något jättelikt avstånd mellan årets spel och förra årets höjdare som fick betyget nio av tio. Det jag gillar mest med F1-spelen är utbudet av upplevelser som är tillgängliga för spelaren, och detta har i år förbättrats rejält genom tillägget av My Team-läget och ett lättillgängligt kontrollschema för nybörjare - detta utan att ta bort något för de som vill ha stenhård simulation. Här finns helt enkelt något för de flesta med motorintresse.

Spelläget My Team låter dig fördjupa dig i branschen där du ska se till att vinna race genom smarta beslut snarare än skicklighet bakom ratten. Men även om du vill övervaka alla aspekter av verksamheten kan du fortfarande avnjuta en lättsammare upplevelse på banan där misstag inte straffas för hårt om du önskar det. Det är verkligen upp till dig, och utbudet av broms-/styrhjälp och spelfunktioner som du kan justera och anpassa är imponerande. Även om du effektiviserar racingdelen av upplevelsen, kan du fortfarande gå in i andra aspekter av verksamheten, och det här nya läget låter dig även rekrytera en medförare. Du måste också förhandla om kontrakt med sponsorer, arbeta med ditt team för att förbättra din körning och prata med pressen och ge dem uttalanden som påverkar ditt stalls moral.

F1 2020F1 2020
Codemasters håller en närmast chockerande hög nivå på sina F1-spel.

Några av medieintervjuerna började tyvärr kännas lite repetitiva när jag gled över till andra halvan av säsongen, men resten av My Team-läget är ändå engagerande och förvånansvärt detaljerat. Du kan ändra på din bil, förare och varumärke, anställa en chaufför, bygga upp rivalitet med stjärnor som med Lewis Hamilton (min nemesis i så många tävlingar) och generellt finslipa varje detalj i din affärsverksamhet för att hitta fördelar som du kan ha nytta av på banan.

Detta är en annons:

En stor del av din planering handlar om förberedelser innan loppen. Fördelat på tre träningspass och kvalificeringar dig, kan du förbereda dig för hela loppet genom att lära dig banan och genomföra ett antal tester, såsom att köra genom grindar eller optimera dina däck och bränsle. Jag såg till att spendera tid på mina övningsrundor, där jag vanligtvis slutförde två eller tre av uppgifterna under den första sessionen, innan jag simulerade resten. En mer hängiven spelare kan dock spendera varje tillgänglig sekund på banan och kontrollera varje liten detalj innan du deltar i en fullt race som kräver noggrann däck- och bränslehantering med flera pitstop samt eventuella straff för aggressiv eller inkonsekvent körning. Jag säger det därför igen, jag är verkligen imponerad av hur du kan finjustera saker för att få den tävlingsupplevelse just du vill ha.

HQ

My Team- och karriärlägena låter dig dyka in i en mer fullständig tävlingsupplevelse, men det finns också mer begränsade mästarserier, klassiska tävlingar med några riktigt ikoniska nostalgiframkallande bilar, utställningsevenemang och ytterligare ett nytt tillägg för 2020 års upplaga; delad skärm (jag kan tyvärr inte riktigt erbjuda mycket information när det gäller teknisk prestanda - jag spelade på en bra dator som kunde köra spelet på de högsta inställningarna på 60+ bilder per sekund, där delad skärm fungerade bra med cirka 45 bilder per sekund). Två nya banor har som ovan nämnt också lagts till i rotationen i linje med den officiella säsongen (Hanoi Circuit och Circuit Zandvoort) och i allmänhet är kvaliteten på dessa mycket bra.

Faktum är att presentationen är suverän rakt igenom och Codemasters bör creddas för att ha skapat en snygg racingupplevelse som kommer att tilltala alla fans av sporten, oavsett förkunskaper och hur viktigt det är med realism. Allt sedvanligt innehåll finns med i flerspelarlägena, time trials, veckohändelser, förra årets F2-säsong och ett antal anpassningsalternativ, vilket säkerställer ett varierat utbud av sätt att spela inom gränserna för vad som är en relativt begränsad sport.

F1 2020
Här finns massor att hämta för både simulatorfans och F1-amatörer.

Karriärläget på tio år var redan ett djupt och involverande spelläge, och My Team är ännu mer detaljerat och ett bra tillägg som ytterligare rundar av ett välfyllt paket. Om du är ute efter ett tävlingsspel som ger dig all F1-porr du behöver med en rad anpassningsalternativ, en riktigt matig kampanj kampanj och ett antal extra inslag - så är F1 2020 spelet för dig, oavsett om du var fjolårets skrivbordsmästare eller bara årets nybörjare.

HQ
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Suverän grafik, rysligt bra spelkontroll, My Team är klockrent, oväntant mycket nytt innehåll, förstklassiga inställningsmöjligheter
-
Mediaintervjuerna blir tjatiga
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Här är lanseringstrailern till F1 2020

Här är lanseringstrailern till F1 2020

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Idag är en stor dag för alla fans av Formula 1, nu har nämligen F1 2020 släppts och detta vill såklart Codemasters uppmärksamma. Därför har de nu släppts spelets...

0
Gamereactor Live: Vi spelar F1 2020 idag

Gamereactor Live: Vi spelar F1 2020 idag

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Idag tänkte vi köra riktigt, riktigt fort i Gamereactor Live, och vad är väl bättre för detta ändamål än årets officiella Formula 1-spel F1 2020. Det släpps imorgon, men...

0
GRTV intervjuar teamet bakom F1 2020

GRTV intervjuar teamet bakom F1 2020

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Under rådande situation (corona) har ju varenda spelevent ställts in men trots detta lät Codemasters oss provklämma lite på kommande F1 2020 och ställa en bunt frågor...Loading next content