Gamereactor International Svenska / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto
Gamereactor Sverige
recensioner
Scribblenauts Remix

Scribblenauts Remix

Scribblenauts debuterar på surfplattan och mobiltelefonen. Calle har flytt verkligheten på spårvagnen och räddat katter ur träd och avlat fram nötkreatur i regnbågens färger


Under veckans spårvagnsresor har jag varvat konstnärligt, plågat stirrande genom fönstret (till tonerna av Lisa Miskovsky) med att lösa nya utmaningar i Scribblenauts Remix på min Iphone. Eller nya och nya. Av spelets 50 banor är 40 av dem direkt hämtade från Scribblenauts och Super Scribblenauts, men charmen med serien är trots allt möjligheterna att lösa utmaningarna på flera olika sätt.

Återigen ställs jag inför till synes triviala vardagsproblem som att få ner katten från trädet och hjälpa häxan blanda en kärleksdryck. Hur jag väljer att lösa problemen är upp till mig och min fantasi. Då spårvagnen oftast är full av upproriska småbarn och/eller svettiga farbröder som lämnar urinfläckar på sätena, tar jag ut min passivaggressivitet i spelet och löser de flesta banorna med så mycket våld jag kan uppbringa.

Scribblenauts Remix
Skapa det mesta, så länge det inte inbegriper snuskiga ord, riktiga personer eller produktnamn..

Varje bana har ett problem som huvudpersonen Maxwell måste lösa med hjälp av sitt magiska anteckningsblock. Liksom i Super Scribblenauts går det att skriva både adjektiv och substanstiv i det, för att sedan se dem komma till liv i spelet. Vill jag släppa lös en "furious rodent" så går det utmärkt att göra det. Inte för att det brukar hjälpa mig att klara nivån, men halva nöjet i spelet är ändå att skapa något absurt och sedan se vad som händer.

Scribblenauts Remix
Spelets startskärm är också ett sandlådeläge där man kan gå lös med sina egna kreationer.

Klagomål, ja. Liksom i de tidigare spelen känns ibland lösningarna för slumpartade. Ena stunden funkar något, nästa inte. Ibland krävs ett specifikt föremål för att en karaktär ska bli nöjd. På en bana skulle jag skapa en strandfest. Tydligen ansågs det inte göra någon skillnad med en scen eller högtalare, men gav jag bort ett äpple och en dricka så var saken biff. Det här fenomenet dyker upp då och då och irriterar, men när spelet inte kostar mer än ett paket mellanmjölk är det ändå lätt att ha överseende med.

Scribblenauts Remix
På den här nivån ska man förse Maxwell och hans kumpaner med utrustning inför en stöt. Jag levererade maskingevär, bazooka och ett kärnvapen. Mission Complete.

I övrigt är Scribblenauts Remix ett riktigt charmigt spel. Det har klar, tydlig grafik, enkel spelkontroll och är perfekt anpassat för det bärbara formatet. En bana tar oftast inte mer än en minut att klara. För sju kronor är det egentligen ingenting att fundera över och ett lågt pris för att få se vad som händer när Gud möter en hypokondrisk drake.

Scribblenauts Remix
Scribblenauts Remix
Scribblenauts Remix
Scribblenauts Remix
Scribblenauts Remix
Scribblenauts Remix
Scribblenauts Remix
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Går att lösa pussel på flera sätt, charmig grafik, enkel spelkontroll
-
Ibland slumpartade lösningar, saknar riktig utmaning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här