Svenska
Gamereactor
recensioner
Queen: Rock Tou‪r

Queen: Rock Tou‪r

Ett Guitar Hero-doftande touch-musikspel baserat på Queens resa från garageband till världens största arenarock-grupp. Kan det vara något?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag avskyr verkligen Queens musik. Avskyr. Jag kan definitivt uppskatta musikaliteten hos framförallt Brian May och Freddie Mercury, men deras överdrivet teatraliska, sega, melodiskt schizofrena hits ger mig kalla kårar. Queen låter som 99% av Eurovision-musiken, enligt mig även om jag vet att det är det enskilt mest irriterande som man kan säga till en Queen-fantast. Och för det ber jag om ursäkt, men så är det.

HQ

Det innebär dock inte att jag inte kan uppskatta ett välgjort musikspel som dissekerar och ger en intressant inblick i låtar som jag helst inte lyssnar på, hemma (eller i mina lurar). Jag gillade Guitar Hero: Metallica trots att jag anser Hetfield & Co vara metalgenrens mest överskattade tomtar. Spelet var bra, oavsett. Och det är även fallet med nysläppta Queen: Rock Tou‪r till våra mobiltelefoner, som jag på förhand verkligen enbart trodde skulle bli ett billigt, ytligt innehållslöst licensfiasko. Jag hade fel.

Queen: Rock Tou‪r
Allting börjar på 70-talet i en mörklila replokal.

Queen: Rock Tou‪r fungerar som Guitar Hero. Man duttar med fingrarna när tonerna och ackorden dimper in, i takt, för att bygga Queens musik från grunden och de olika plupparna som scrollar förbi har delats upp i fyra färger som kännetecknar de fyra bandmedlemmarna. Om jag som spelare missar en turkos plupp mitt i "Another One Bites the Dust" så missar batteristen Roger Taylor det specifika virvelslaget eller baskaggetrampet vilket gör att hela låten liksom haltar till, såklart. Den här portionen av Rock Tour är välgjord, kanske till och med förvånande välgjord. Och det tar inte många låtar innan denna titel blir ordentligt utmanande.

Det gäller att spela med båda händerna och kanske helst med fyra fingrar (pekfingrar och ringfingrar) och det gäller att hålla takten och vara beredd när specialmoment som "swiping" eller "holds" dyker upp. I bakgrunden, på Guitar Hero-manér, rockar gulligt små tjocka mini-karikatyrer av Queen-medlemmarna loss på olika scener, som växer och blir flådigare och flådigare ju längre in i spelet man kommer. Musikurvalet verkar bra, också. En trevlig mix mellan lite mer okända spår och de riktigt stora megahitsen finns med och det går även att bygga ihop egna låtar med hjälp av förinspelade Queen-ackord.

Detta är en annons:
Queen: Rock Tou‪r
Det går utmärkt att klä bandmedlemmarna i de finaste av blusar.

Sägas ska dock att Queen: Rock Tou‪r är ett free-to-play-spel med de obligatoriska mikrotransaktionerna och innan man slutfört samtliga utmaningar och tagit bandet hela vägen till Wembley, har det svidigt till både en och 300 gånger i plånboken. Det är dock snyggt strukturerat vilket innebär att man kan spela, utan påtvingade pauser eller lootlådor, utan att betala (om man vill) och väldigt läckert presenterat. Queen: Rock Tou‪r är ett kanonspel, för vad det är. Och om du, till skillnad från mig, dessutom älskar bandet, musiken och all trivia som man erbjuds mellan konserterna - kommer det naturligtvis att vara en ännu trevligare bekantskap.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klockren spelbarhet med rötterna i Guitar Hero, fantastiskt presentation, läcker grafik, noll laddningstider, god variation
-
Innehåller mikrotransaktioner
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Queen: Rock Tou‪rScore

Queen: Rock Tou‪r

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Ett Guitar Hero-doftande touch-musikspel baserat på Queens resa från garageband till världens största arenarock-grupp. Kan det vara något?



Loading next content