Svenska
Gamereactor
nyheter
Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 till Playstation 5 och Xbox series X ryktas vara på gång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett nytt rykte på nätet säger att Rockstar Games kan vara på gång att släppa en version av det synnerligen populära Red Dead Redemption till Playstation 5 och Xbox series X och det vore verkligen på tiden säger spelarna.

Det har trots allt snart gått fyra år sedan Rockstar släppte sitt kritikerhyllade westernäventyr i open world till Playstation 4 och Xbox One. Sedan dess har det också släppts till PC och Google Stadia men för de som lyckats få tag i en Playstation 5 eller Xbox Series X så har det lyst med sin frånvaro. Och det är klart att spelare vill kunna åtnjuta kraften från senaste generationens spelkonsoler i ett spel som redan prisats för sin imponerande grafik. Nu kan det vara på väg att bli så. Även om inget officiellt har bekräftats så säger en läcka att det kommer att hända.

Det är AccountNgt som påstår att en next-gen-version av Red Dead Redemption 2 är på gång men det är också all information som personen ifråga har just nu. Skulle detta rykte visa sig stämma så är det förmodligen dock inte helt friktionsfritt. Alla minns förstås vad som hände när Rockstar släppte Grand Theft Auto 5 för den nya generationen konsoler och spelare som redan ägde spelet tvingades betala nästan fullt pris för uppgraderingen för ett upputsat spel. Det kommer med största sannolikhet att upprepas med Red Dead Redemption 2, då det verkar vara Rockstars affärsmodell.

Något annat som också kan riva upp en del känslor är Red Dead Online. Många har kritiserat Rockstar för att helt ha försakat online-delen till förmån för tio år gamla kassakon Grand Theft Auto Online, som hela tiden får nytt innehåll medan Red Dead Online är vad som av vissa har beskrivits som ett enda stort vakuum och tidernas dyraste fasad. Skulle Rockstar lägga resurserna på att porta Red Dead Redemption 2 i stället för att fixa till online-delen så kommer det förstås inte att gå obemärkt förbi. Många kommer dock garanterat att köpa en version för Playstation 5 och Xbox Series X för att kunna njuta av bättre grafik, kortare laddningstider och säkerligen också lite nytt innehåll för att Rockstar lättare skall kunna motivera prislappen.

Men det är som sagt endast ett rykte än så länge och vi får säkerligen anledning att återkomma i ärendet.

Red Dead Redemption 2

Relaterade texter

Red Dead Redemption 2 (PC)Score

Red Dead Redemption 2 (PC)

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Ett av förra årets bästa spel har äntligen kommit till PC med allt vad det innebär, Kim lät sina datorer svettas ordentligt under slående vackra ridturer...Loading next content