Svenska
Gamereactor
nyheter
Max Payne Remake

Remakes av Max Payne och Max Payne 2 utannonserade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Våra finska vänner hos Remedy började sin imponerande resa i spelvärlden med Death Really, men det var Max Payne som verkligen satte studion på spelkartan. Uppföljaren är också en fantastisk klassiker, men därefter tog GTA-utvecklarna på Rockstar över rättigheterna till serien och bestämde sig för att göra Max Payne 3 själva. Även om det var bra, är det inte på långa vägar samma klassiker som Remedys spel, sedan dess har vi inte fått något annat än en dålig film - men snart är det äntligen dags för en återupplivning.

Remedy avslöjar nämligen att de har slagit sig ihop med Rockstar för att göra kompletta remakes av Max Payne och Max Payne 2: The Fall of Max Payne till PC, Playstation 5 och Xbox Series S/X. Notera att det alltså inte är fråga om remaster, utan helt omgjorda nyversioner.

Remedy kommer använda sig av sin egen grafikmotor Northlight Engine som vi bland annat sett i Quantum Break och Control samt som även ska användas i och Alan Wake 2. Dessutom får vi veta att projektet har samma budget som Remedys andra storspel. Glada nyheter, men lite smolk finns det såklart plats för och tydligen har utvecklingen ganska nyss påbörjats och de lanseras därför tidigast 2024.

Max Payne Remake

Relaterade texterLoading next content