Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 4

Resident Evil 4 har nu sålt över sju miljoner exemplar

Capcoms höjdare fortsätter vara ohyggligt populärt och har nu nått ännu en imponerande milstolpe ett knappt år efter premiären...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var remaken som alla efterfrågade, och för ganska precis ett år sedan släpptes äntligen Capcoms hel omarbetade Resident Evil 4. Föregångaren anses ofta vara ett av tidernas bästa spel, och det arvet lyckades man bevara och förbättra, vilket ledde till kanonfina betyg och nöjda fans vid premiären i mars 2023.

På bara två dagar såldes tre miljoner exemplar och efter dryga veckan hade fyra miljoner spel sålts. Sedan dess har det fortsatt ticka på och i januari 2024 lanserade även en Apple-version, något som nu lett till att ännu en milstolpe passerats med över sju miljoner sålda spel enligt data från Capcom själva.

Totalt sett har serien sålt 154 miljoner exemplar (fram till och med den 31 december 2023), och vi räknar med att både en ny remake - sannolikt på Resident Evil 5 eller Code: Veronica - samt Resident Evil 9 ska utannonseras inom en inte alltför avlägsen framtid.

Resident Evil 4
Capcom har haft otroliga framgångar senaste åren.

Relaterade texter

Resident Evil 4Score

Resident Evil 4

RECENSION. Skrivet av Olof Westerberg

18 år efter originalspelet är det dags för Leon att åter rädda presidentens dotter, utrota virus och framförallt hoppsparka ganados. Läs allt i vårt utlåtande...Loading next content