Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Resident Evil Village

Resident Evil Village

Nästa del i den anrika Resident Evil-serien ser ut att bli en av de bästa delarna hittills. Vi berättar varför du bör hålla kollen på detta...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Resident Evil Village utspelas i en Östeuropeisk by, där Ethan Winters (huvudpersonen från Resident Evil 7: Biohazard) återigen dras tillbaka in i monstrens värld. Efter ett möte med Resident Evil-hjälten Chris Redfield, där Winters dotter Rosa kidnappas, har Winters inget annat val än att bege sig in i byn i hopp om att hitta henne. När Winters tar sig till detta bortglömda område upptäcker, han att saker och ting inte står rätt till med ohyggliga bestar som hotar områdets invånare.

Resident Evil Village verkar ha en tämligen stor värld som spänner över många platser. Det inkluderar bland annat byn och det kusliga slottet Dimitrescu, befolkat av en mycket lång adelskvinna samt hennes döttrar. Även om det i sig inte är öppen värld, verkar Village erbjuda mer utforskande och alternativa vägar än andra Resident Evil-spel, trots att Winters äventyr är ganska linjärt. Medan du försöker hitta Rosa och reda ut vad som orsakat att det omgivande området har blivit så fientligt, måste Winters resa genom många av dessa platser och försöka undvika allehanda monster som försöker dräpa honom. Men han är ingen gröngöling och genom plundring och utforskning kommer Winters att kunna skaffa nya vapen och verktyg för att kunna skydda sig.

Resident Evil VillageResident Evil Village
Nya otrevliga bekantskaper väntar.
Detta är en annons:

Med allt från hagelgevär och prickskyttegevär till knivar och pistoler kan Winters slå tillbaka mot de många ondskefulla fienderna som kallar byn sitt hem. Några av fienderna kan dödas och dit hör Lycans (tänk en humanoid zombievarulv... typ) som utgör huvuddelen av denna kategori, men det finns även andra fiender som kommer att visa sig vara mer av en utmaning. Ta till exempel Dimitrescus döttrar (läskiga kvinnor som kan förvandlas till en svärm av insekter). Lady Dimitrescu själv, den tidigare nämnda adelskvinnan, är förmodligen den du hört mest om tidigare, och hon följer Winters runt Castle Dimitrescu - men verkar aldrig lämna det - med avsikten att skära dig i små bitar med sina långa och sylvassa klor. Men för att göra saken värre verkar det finnas några andra anmärkningsvärda fiender med, inklusive en jätte-Lycan med hammare och Dimitrescus bror Heisenberg.

Striderna ser ut att vara typisk överlevnadsskräck i den aspekten att Winters kan försvara sig själv, men det bästa alternativet är naturligtvis att springa iväg. För att uppmuntra detta har alternativet att flytta vissa objekt för att blockera ingångar lagts till, även om fiender kan leta efter alternativa vägar för att komma åt Winters. Den bästa handlingsplanen är alltså att vara beredd hela tiden samt bara slåss när det är absolut nödvändigt, eftersom ammunitionen som vanligt inte riktigt räcker till.

Resident Evil Village
Designen känns rakt igenom förstklassig.

För att bjuda på variation har Village såklart också en rad pussel att lösa för att kunna komma åt nya platser. Detta kan exempelvis vara att hitta sigill för att kunna öppna dörrar (vilket är fallet i Village-demot), eller alternativt hitta ett gäng masker och montera dem på rätt statyer. Poängen är att undvikande och bekämpande av fiender bara är en del av vad man kan förvänta sig i denna överlevnadsskräcktitel.

Detta är en annons:

Resident Evil Village har även crafting-element (tillverka föremål) och ett nytt system för prylar (med inspiration hämtat från tidigare Resident Evil-spel) som gör att du bättre kan hantera vad du bär med dig på din resa. Att tillverka föremål handlar kort och gott om att hitta de nödvändiga materialen genom att plundra eller hitta saker som ligger runt om i världen. När du har allt som behövs för ett recept, är det bara att mosa samman allt. Det omarbetade inventeringssystemet låter dig skifta och justera placeringen av objekt i ett Tetris-format, där utrymmeshantering är nyckeln för att kunna bära med dig så mycket som möjligt. Till detta kommer sedan Dukes affär. Under hela spelet tjänar du valuta genom att döda Lycans, som sedan kan spenderas i Dukes butik, vilken behändigt nog finns på flera olika platser. Här kan du bland annat köpa medicin, ammunition och vapenuppgraderingar samt annat som gör det lättare att överleva den hårda världen i Village.

Resident Evil VillageResident Evil Village
Resident Evil har aldrig haft en så stor spelvärld tidigare.

Från vad jag har sett och spelat, verkar Resident Evil Village inte bara innehålla en gripande och mystisk berättelse, utan det ser också fantastiskt ut och känns riktigt bra att spela. Mina erfarenheter baseras på Playstation 5-versionen, och det står klart att vi kan se fram emot det snyggaste spelet i serien hittills. E Resident Evil Village lever helt klart upp till hypen, och oavsett om du är ett av överlevnadsskräckgenren eller inte, ser detta ut att bli ett spel du inte bör missa.

HQ

Relaterade texter

Resident Evil VillageScore

Resident Evil Village

RECENSION. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

Ondskan har vaknat i en liten by någonstans i Europa och Johan har tillbringat en vecka med att skjuta varulvar och fly från stora vampyrdamerLoading next content