Svenska
Gamereactor
nyheter
Metroid Prime 4

Retro Studios anställer veteran från Blizzard och Dice som specialeffektschef

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Utvecklingen av Metroid Prime 4 har varit något av en tragedi. Nintendo utannonserade spelet år 2017 vilket skulle utvecklas av en okänd studio (som ryktades vara inom Bandai Namco), men inget visades på lång tid och tidigt förra året lades utvecklingen ner och startades om hos Retro Studios. Eftersom detta var för över ett år sedan, verkar det nu som att Retro Studios gått igång med full produktion.

Tack vare LinkedIn vet vi nu att Adad Morale anställts av Retro Studios och kommer där vara Lead VFX Artist på just Metroid Prime 4, och detta är en riktig veteran. Han har tidigare arbetat Battlefield V hos Dice, men även Project Ragtag (Star Wars-spelet som aldrig släpptes) hos nu nedlagda Visceral Games samt även varit hos Blizzard.

Tidigare i år kunde vi rapportera att Jhony Ljungstedt från Dice (med Battlefield, Star Wars Battlefront och Mirror's Edge på meritlistan som art director), fått jobb hos Retro Studios, och det betyder att han nu får sällskap av en före detta Dice-kollega. Det verkar som att Retro Studios just nu växer med begåvade utvecklare av det slag som brukar behövas när produktionen startat - och förhoppningsvis är Metroid Prime 4 inte helt orimligt långt borta ändå.

Metroid Prime 4

Tack VGC

Relaterade texterLoading next content