Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
artiklar
Riders Republic

Riders Republic: Fem praktiska nybörjartips

Nu när Republic är öppen för alla har vi samlat fem praktiska råd för att du snabbt ska komma igång med Ubisofts senaste extremsportspel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Härom dagen lanserade Ubisoft sin extremsporttitel Riders Republic som bjuder på en öppen värld och multiplayer. Sedan premiären har vi haft fullt upp med att kasta oss ut för slänterna i jakt på ära och bra poäng, men har slitit oss för att sammanställa en kort guide som hjälper dig att vara förberedd och redo att ta dig an denna vilda spelvärld. Även om Riders Republic är utformat för att vara roligt och avnjutas på det sätt du själv önskar, finns det några olika saker du kan göra för att bli en mer effektiv och skicklig stjärna, så se till att ta en titt nedan för några praktiska tips och tricks.

Det finns inget rätt eller fel när det gäller Racer- eller Trickster-spelkontroll.
Innan du börjar ditt Riders-äventyr får du direkt i början av spelet välja en spelstil mellan de två alternativen Racer och Trickster. Racer ger dig bättre kontroll över rörlighet och ger dig till och med möjlighet att manipulera kameravinkeln, till priset av mindre kreativa tricks. Trickster är i princip det raka motsatta och ett mer utmanande och potentiellt belönande sätt att närma sig Riders Republic.

Trots att Trickster har ett högre skicklighetstak och ger dig möjligheten att halvt förinta konkurrenterna med halsbrytande trick, ger Racer dig fortfarande möjlighet att visa upp dina talanger, fast på ett sätt som är mindre benäget att misslyckas.

Detta är en annons:

Poängen är att det inte finns något fel svar när det gäller att välja kontrollsystem. Båda är fullgoda och användbara, och vi vill uppmuntra dig att välja den stil som du känner dig mest bekväm med, snarare än det du tror är "bäst". Din Riders-upplevelse i allmänhet kommer på så sätt bli mycket mer fängslande i längden.

Riders Republic
Lär dig att landa manuellt och vänj dig inte med auto. Du kan tacka oss sedan!

Manuell landning är ett måste
Med detta sagt är det ett absolut måste att stänga av automatisk landning. Att kunna pressa din Rider till sin gräns för att samla några megapoäng är helt avgörande, och även om du garanterat lär gnida ansiktet i leran medan du anpassar dig till manuell landning, kommer det förbättre dina odds i trick-evenemangen längre fram.

Om du undrar vad den huvudsakliga skillnaden mellan manuell och automatisk landning är, så är detta vad som gäller; manuell ber dig att tajma rotationer och trick för att kunna ro hem poängen samt inte ge upp och förlora alla dina poäng i processen. Auto gör detta åt dig i de flesta fall, vilket gör det mycket mindre troligt att du kraschar, men det tar också bort en del av den spännande och extrema karaktären i Riders, vilket är var mycket av charmen i det här spelet ligger.

Detta är en annons:

Håll dig undan från flocken i lopp och Mass Races
Vid sidan av tricken är tävlingar en av de största delarna i Riders Republic. Det finns ett helt gäng olika sorters lopp, oavsett om det är på snö, barmark eller genom luften, och i alla krävs full fart tills du korsar mållinjen. För det mesta är det bästa sättet att vinna dessa föga överraskande att se till att du inte kraschar, eftersom detta tar bort mycket av ditt momentum och gör att du måste slösa tid på att bygga upp farten och flytet igen. Ett praktiskt knep för att minska risken för att krascha är att helt enkelt hålla sig borta från andra förare, eller när det gäller Mass Races, hela flocken.

Trots att Riders Republic mestadels använder ett spöksystem är dina motståndare i loppen fysiska varelser, vilket innebär att du kan kollidera med dem och slås ur kurs, eller ännu värre, krascha. För typiska karriärsevenemang är detta mindre problematiskt eftersom det finns färre konkurrenter, men när det kommer till Mass Races och det finns massor av ryttare som alla slåss med varandra så kommer du få problem om du försöker hålla dig till flocken.

Så precis som med pandemier, tillämpa ett hälsosamt avstånd. Det är bästa tricket. Håll dig borta från andra åkare och gör ditt bästa för att distansera dig från flocken och på så sätt kommer du att kunna hålla dig till din egen planering utan att behöva oroa dig för att slåss om utrymmet med andra åkare.

Riders Republic
Världen är full av åkare, vilket är trevligt - samtidigt som de även utgör potentiella hinder i Mass Races.

Håll dig i tredjeperson för trick och luftburna event
En av de mest spännande aspekterna av Riders Republic kommer från det faktum att du sömlöst kan växla mellan kameravinklar i första- och tredjeperson. Generellt sett uppmuntrar vi dig att växla mellan de två ofta, eftersom de verkligen förändrar hur Riders Republic känns, men när det gäller luftburna event och trickhändelser rekommenderar vi strikt att du håller dig till tredjepersonsvyn.

Anledningen till detta är enkel. Tricks utförs i tredje person oavsett, och i evenemang där du förväntas göra många trick är det bra att kunna behålla en konsekvent vy.

När det gäller luftburna evenemang kan första person vara lite av ett tveeggat svärd. Det ser mäktigt ut och känns otroligt att susa genom raviner och trädkronor genom din Riders ögon, men när du färdas i över 100 km/h kommer du ofelbart tids nog krascha mot en oväntad gren eller en utskjutande klippa och krascha omedelbart. När du befinner dig i första person är det mycket svårare att uppfatta gränserna för hur nära du kan komma objekt och hinder, vilket är anledningen till att tredjeperson absolut är vår rekommendation för luftburna event.

Riders Republic
Glöm inte att utforska spelvärlden grundligt.

Utforska!
Tävlingar och race är det primära sättet att njuta av spelets Republic, och är också det bästa sättet att skaffa de stjärnor som krävs för att avancera i din karriär. Men de är inte de enda tillgängliga alternativen.

Ta en tur utanför den upptrampade vägen och se vad Republic vildmark döljer, och du kommer troligen att stöta på landmärken som belönar dig med stjärnor, samlarobjekt som ger unik utrustning eller till och med platser som du aldrig skulle ha stött på om du bara hållit dig till de huvudsakliga turneringsevenemangen. Så ge dig ut och se vad denna enorma öppna värld gömmer.

Med alla dessa praktiska tips och tricks kommer du klara dig betydligt bättre och snabbt komma in i extremsportvärlden i Riders Republic, vilket finns ute nu till PC, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series. Vi påminner även om vår recension som du hittar här.

HQ

Relaterade texter

9
Riders RepublicScore

Riders Republic

RECENSION. Skrivet av Måns Lindman

Måns har snörat på sig pjäxorna och gränslat stålhästen för att tackla brutala backar och pudriga pister och kan konstatera att ner kommer man alltid...

0
Riders Republic och Prada i samarbete

Riders Republic och Prada i samarbete

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Ubisoft låter meddela att Riders Republic inlett ett samarbete med Prada, vilket innebär att det ikoniska modemärket kommer finnas representerat i extremsportspelet....Loading next content