Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Ridge Racer Unbounded

Ridge Racer Unbounded

Chefredaktör Hegevall reste hela vägen till Dubai för att träffa finnarna bakom Namcos kommande nysatsning på Ridge Racer-serien. Kan Unbounded tävla med Need for Speed och Burnout? Vi vet svaret på den frågan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vadå Ridge Racer, det ser ju inte alls ut som de gamla spelen?
Korrekt. Namco vill åt cheddarn som Need for Speed- och Burnout-serien drar in och har därmed beslutat sig för att rocka loss och ta spelserien till nya höjder. Unbounded har lite och ingenting med de gamla Ridge Racer-spelen att göra utan är en nystart och ett stickspår som enligt Namco kommer att attrahera en bredare publik än tidigare.

Men bilarna kommer i alla fall att vara desamma?
Nej, bilarna från Ridge Racer 7 finns inte med i Unbounded, som istället fyllts till bredden av street race-liknande fantasikärror med tjusiga viper-ränder.

Men musiken kommer väl i alla falla att vara intakt?
Nope. Trots att techno-tonerna i mångt och mycket kännetecknat spelserien har utvecklarna Bug Bear beslutat sig för att använda mer... "modern" musik mer med attityd. Vilken typ av låtar som kommer att inkluderas vill de dock inte prata om ännu.

Ridge Racer Unbounded
Detta är en annons:

Oookej. Men Reiko Nagase kommer väl i alla fall att vara med på ett hörn?
Inte det heller, tjatmoster. Unbounded är en fristående grej som inte har någonting med de gamla spelen att göra, alls. Reiko (spelseriens sockersöta maskot) kommer inte att medverka i Unbounded.

Det var snopet du. Men okej. Bara 360°-sladdarna inkluderas så är jag nöjd.
Dessvärre ej. På frågan om de ultrakultiga vansinnessladdarna kommer att finnas med i Ridge Racer Unbounded svarar Bug Bear "vi har funderat på att stoppa in dem, men har haft problem att tweaka vår fysikmotor så pass att det går att genomföra". Som det lät i Dubai ville spelets producent, Joonas Laakso, inte säga att 360°-sladdarna inte kommer att finnas med i spelet, men han såg ytterst skeptisk ut när han pratade om teamets planer för eventuell superdrifting.

Ridge Racer Unbounded

Laakso? Var han finsk?
Jajjebox. Joonas Laakso är finne precis som hela teamet som arbetar med Unbounded. Utvecklarna heter Bug Bear och står bland annat bakom Flat Out-serien. De utvecklade även det idag plågsamt bortglömda (men otroligt underhållande) rallyspelet Rally Trophy.

Detta är en annons:

Från Flat Out till Ridge Racer, hur gick det till?
Tydligen arbetade redan Bug Bear på ett "Burnout-liknande" spel när Namco kontaktade dem och frågade om de ville testutveckla ett koncept för ett kommande street racing-spel i Ridge Racer-världen. Bug Bear kunde då återanvända en hel del innehåll som de redan producerat för det andra spelet och stoppa in detta i Unbounded. Vips hade de en smaskig deal med Namco Bandai.

Ridge Racer Unbounded

Okej, de verkar ha hämtat en hel del inspiration från Burnout?
Minst sagt. Det vi fick se i Dubai såg ut som en blandning mellan Burnout Paradise och Split Second. Bilarna såg nästan exakt ut som i Split Second, gränssnittet var inbyggt i spelvärlden (exakt som i Split Second) och kollisionerna var identiska med Burnout Takedown. Även staden såg ut som Paradise City då den dränkts i samma grönskimrande ljus som i Criterions mästerliga arkadracer.

Brist på egna idéer, med andra ord?
Just nu ser det i allra högsta grad ut som om Bug Bear haft brist på egna idéer, ja. Personligen förstår jag inte riktigt varför man inte kunnat behålla musiken, grafikstilen och en del av bilarna även om man byggt mer slingriga stadsbanor samt proppat spelet med slow motion-baserade kollisioner.

Ridge Racer Unbounded

Kommer spelet att innehålla någon slags story?
Absolut. Storyn kretsar kring en bunt kriminella street racers som kallar sig The Unbounded och styr den undre världen i den fiktiva staden Shadow Bay. Du, aspirerande småskurk med vassa skills bakom ratten, avser att bli invald i The Unbounded och måste slå dig upp i rankingen genom att vinna ett antal kniviga tävlingar. Donnan som styr The Unbounded är en ordentlig vixxen vid namn Karashindo och vi vet att hon kommer att spela en viktig del i spelets handling.

Kommer Unbounded att kunna konkurrera med spel som Need for Speed: The Run och Split Second?
Det får tiden utvisa. Bug Bear är duktiga och flera av Flat Out-spelen har varit riktigt välgjorda. Efter presentationen under Level Up 2011-eventet förblir jag dock en aning skeptisk till hela grejen att göra Burnout av Ridge Racer-serien.

Relaterade texter

Ridge Racer UnboundedScore

Ridge Racer Unbounded

RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

Namco kastar sina blickar mot Finland när de vill modernisera sin klassiska racing-serie Ridge Racer. Frågan är om grussprutar-mästarna Bugbear verkligen är rätt gäng för uppgiften...

Ridge Racer Unbounded

Ridge Racer Unbounded

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Elfving

Med Unbounded ska finska Bugbear göra en Burnout-liknande krockfest där explosioner och turbos är lika viktiga som själva körandet. Elfving har tagit en underhållande åktur...Loading next content