Svenska
Gamereactor
lifestyle

Rimac presenterar en specialutgåva av Nevera för 2,3 miljoner euro med 1 800 hk för att fira 15-årsjubileum

Bilen kommer att göra sin debut på Goodwood den här veckan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Rimac har varit i drift i 15 år, och för att markera den imponerande milstolpen har hyperbilstillverkaren avslöjat en specialutgåva av Nevera-modellen som anses vara 15th Anniversary Edition.

Bara för att den här bilen är en specialutgåva och en begränsad sådan betyder det inte att Rimac inte har packat den full av prestanda. Bilen kommer att drivas av främre och bakre drivlinor som var och en i sig består av två individuella motorer. Den bakre har en 1MW dubbel inverter som levererar 900Nm och 450 kW effekt per motor, där de främre motorerna istället är en skräddarsydd drivlina som påstår sig "leverera optimal kraft och kontroll".

Kostnaden för detta monster till bil kommer att vara 2 350 000 euro, och det priset kommer att inkludera alla tillval och en del skräddarsytt bagage som matchar bilens interiör också. Vi kommer att få se den första av de nio exklusiva enheterna göra sin debut på 2024 Goodwood Festival of Speed där den kommer att försöka slå Nevera Time Attack:s rekord vid backen på 49,32 sekunder som sattes under förra årets festival.

Rimac presenterar en specialutgåva av Nevera för 2,3 miljoner euro med 1 800 hk för att fira 15-årsjubileum
Rimac
Detta är en annons:


Loading next content