Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Riot Games avslöjar uppdaterat EMEA Masters Summer-format

Säsongen kommer att pågå från slutet av juli till slutet av augusti och kommer att innehålla 60 deltagande lag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Riot Games gör en hel del ändringar i formatet för turneringen EMEA Masters. EMEA Masters inträffar två gånger om året och fungerar som ett sätt att sammanföra respektive European Regional Leagues, och inför Summer Split planeras en mängd olika förändringar.

Med Summer Split som kommer att äga rum mellan 31 juli och 30 augusti kommer turneringen nu att innehålla 60 tävlande lag totalt, med 32 lag som får en plats i Last Chance Qualifier och 28 som får direkta inbjudningar till Swiss Stage som kommer att följa den. Efter dessa två etapper kommer 1 16-lag Playoffs som består av laguppställningar som överlevde de två tidigare etapperna.

Enligt Last Chance Qualifier kommer detta att äga rum mellan 31 juli och 2 augusti och kommer att se lagen delas slumpmässigt i fyra enkla elimineringsparenteser där regionalt skydd tillämpas för att minska sammandrabbningar. Matcherna i de två första omgångarna spelas i bäst av tre, medan den tredje omgången spelas i bäst av fem.

Swiss Stage kommer att hållas från 5-13 augusti och kommer att hållas med enbart bäst-av-en-matcher fram till kval-/elimineringsmatcherna då ett bäst-av-tre-format kommer att användas istället.

Playoffs kommer att hållas mellan 15-22 augusti och kommer att se lag seedade på prestationsbasis och tävla i bäst av fem singel-elimineringsmatcher. Den EMEA Masters Summer Finals kommer att hållas den 30 augusti.

När det gäller hur fördelningen av ankomst- och avgångstider hanteras kommer ackrediterade ERL:er att få sex platser var och en (tre för LCQ och tre för Swiss Stage ), medan icke-ackrediterade ERL:er istället kommer att få fyra platser vardera med LCQ/Swiss Stage -uppdelning beroende på ERL:s senaste resultat vid EMEA Masters -händelser.

League of Legends

Relaterade texterLoading next content