Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Riot höjer inte ålderskravet för att tävla i LEC

Den tidigare informationen var relaterad till en gammal version av en artikel.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit lite storm i LEC den senaste tiden då Riot Games ansågs ha höjt ålderskravet för att tävla i European League of Legends-scenen. Detta kom i ett blogginlägg från utvecklaren, vilket gör att det verkar desto mer legitimt och verkligt, men det har nu bekräftats av Maximilian Peter Schmidt, chef för LoL EMEA esports, att detta inte kommer att vara fallet ... åtminstone 2023.

Som sagt över Twitter säger Schmidt: "Hej alla, Zilean publicerade tyvärr en gammal version av den här artikeln. Ålderskravet för säsongen 2023 kommer att förbli på 17. Vi vill få artikeln uppdaterad. Förlåt för missödet!

Detta betyder inte att LEC inte kommer att höja sitt minimiålderskrav i framtiden, men som en uppföljningstweet från Schmidt tillägger: "Vi har utvärderat alternativet att höja ålderskravet eftersom vi inte hade några minderåriga spelare nyligen, det låser upp potentiella framtida sponsringar och vi tror starkt på våra ERL & EM som grunden för vårt ekosystem, men har bestämt mig för det tills vidare."

Tror du att höja den ålder som krävs kommer att vara fördelaktigt för LEC eller inte?

League of Legends
Photo: Riot Games

Relaterade texterLoading next content