Svenska
Gamereactor
nyheter

Robert De Niro skrek åt kvinna, tvingas betala 15 miljoner kronor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Skådespelaren Robert De Niros har det svettigt just nu. Hans egna produktionsbolag har nämligen dömts att betala 1,2 miljoner dollar, alltså över 13 miljoner i skadestånd till en tidigare anställd för illa behandling och könsdiskriminering. Kvinnan i fråga hade egentligen krävt rejält mycket mer än så från början närmare bestämt 12 miljoner dollar men juryn i målet har nu fastställt att De Niros bolag Canal Productions ska hosta upp en tiondel av summan i stället.

Det var i april 2019 som kvinnan sa upp sig och sedan dess har de tvistat i domstolen. I domstol har det framkommit anklagelser att De Niro och hans flickvän ska ha gjort hennes arbete till en ren mardröm vilket de självklart nekar till och menar i stället att kvinnan däremot bara kommit med högre och högre krav för att stanna kvar i sin position och att hon även fått både löneförhöjning och en ny jobbtitel trots att inget förändrats på ansvarssidan.

Under den två veckor långa förhandlingen har Robert De Niro själv fått vittna i vittnesbåset där han även medgav att han sagt till kvinnan att hans manliga PT hade högre lön än henne eftersom han var en så kallad familjeförsörjare. Mot anklagelsen att han behandlat henne illa och skrikit och svurit åt henne säger han att han på sin höjd möjligen höjt sin röst men att han däremot aldrig ska ha förolämpat henne eller på annat sätt varit respektlös.

Efter vittnesmålet ropade han ut orden "Skäms!" tvärs över salen till kvinnan. Precis innan kvinnan i fråga la in sin stämning cirkulerade en annan stämning men den var emellan De Niros bolag och kvinnan på en summa av sex miljoner dollar för att hon brustit i sina plikter om förtroende och lojalitet gentemot honom och att hon nallat bonuspoäng hos flygbolag som tillhörde hans bolag till ett högt värde, men de kraven avfärdades helt i domstolen.

Robert De Niro skrek åt kvinna, tvingas betala 15 miljoner kronor
Nu ska det vrålas!

KällaLoading next content