Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Roccat Kone

Hårdsatsande Roccat är en ny stjärna på himlen för utvecklare av högprestandatillbehör för den kräsne PC-spelaren. Den här gången är det den färgsprakande musen - Kone som får sig en omgång i testlabbet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Roccat är den nya aggresive spelaren på den hårda speltillbehörsmarknaden. Med en intressant satsning på spelmöss, musmattor och tangentbord är de ett spännande alternativ till de mer etablerade tillverkarna.

HQ

Därför är det extra spännande att få sätta tänderna i deras nya mus, Kone för att se om den lever upp till våra högt ställda förväntningar.

Själva formen är dock knappast nyskapande. Nej, tryggt standarmässig med inspiration från äldre logitechmodeller är kanske mer min första tanke. Inget fel i det, men Logitechs lyckade G9 och Microsofts avantgardistiska Sidewinder får Konen nästan att se tråkig ut.

Mushjulet känns superbra och placeringarna av knapparna för att justera känsligheten sitter bra till på var sin sida om hjulet.

Roccats adminprogram är ett av de absolut bästa jag sett. Det är riktigt smidigt att programmera knapparna, justera makron och ställa in ljuseffekterna.

Detta är en annons:

På tal om ljuseffekterna: De är kanske Kones största fördel. Alla musens ljuskällor, främst två ljussatta linjer på ovansidan, går att ställa i färgton och intensitet. Man kan alltså matcha tangentbordets ljusfärg eller låta musen glittra i regnbågens alla färger - valet är ditt.

Tyvärr dras betyget ner av två tråkiga missar. Längst fram på musen, på framkanten av huvudknapparna är två obekvämt vassa kanter. Det känns som om passningen inte är den bästa och håller man musen långt fram i handen så riskerar man att, om inte göra sig illa, i alla fall känna ett obehag.

Den andra missen är att formen, som Roccat menar ska passa både om du har musen i handen (palm) eller vilar fingrarna på den (claw). Enligt mig så är formen speciell och jag glider hela tiden med ringfingret och känslan av kontroll blir lidande.

Det går att justera musens vikt med de medföljande vikterna. De är kodade så man kan se i adminprogrammet vilken vikt som för tillfället sitter i musen. Dock skulle jag önska några tyngre alternativ. Musen blir allt för lätt för min smak, men det är ju högst personligt.

Detta är en annons:

Prestandan är det inga som helt fel på, snarare tvärt om. Det märks att Roccat satsar på vinst. Kone är ett mycket ambitiöst initiativ att försöka hitta nya mervärden i en spelmus. Till viss del har man lyckats, men man faller tyvärr på några fundamentala detaljer. Då priset ligger i det övre spannet så borde vi förvänta oss perfektion.

Roccat Kone Gaming MouseRoccat Kone Gaming MouseRoccat Kone Gaming MouseRoccat Kone Gaming Mouse
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Läckert ljus, smidigt administrationsprogram
-
Vassa kanter, knölig form
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Roccat Kone

Roccat Kone

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Martin Forsslund

Roccats nya Kone bjuder på höga prestanda och en färgsprakande spelupplevelse.



Loading next content