Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars Battlefront II

Rogue One-uppdateringen till Star Wars Battlefront II blir den sista

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det började som ett av de mest kontroversiella spelen i historien, så illa omtyckt att Dice och EA ryckte en av nyckelfunktionerna precis innan lanseringen - vilket gjorde att spelet på premiären hade delvis ej fungerande menyer. Som du såklart minns, handlade det om väldigt grisiga mikrotransaktioner. Inte bara var det loot-lådor, utan de innehöll även sådant som gav fördelar i spelet. Helt enkelt pay-to-win av absolut värsta sort.

Kritiken blev dock betydligt värre än vad EA rimligen räknat med, och än idag rasar debatten medan hela länder i vissa fall förbjudit upplägget. Men i rättvisans namn ska sägas att Dice och EA lärde sig läxan, och utöver de giriga inslagen i EA Sports-spelen (med FIFA-serien som värsta syndaren), innehåller deras spel betydligt mindre oschyssta mikrotransaktioner nuförtiden.

Och vad det gäller Star Wars Battlefront II, så har det till slut blivit ett fenomenalt spel som kontinuerligt byggts ut 25 gånger med gratis DLC. Men nu, snart tre år senare, verkar det som att Dice anser sig vara klara och är redo att gå vidare. I ett längre inlägg skriver creative director Dennis Brännvall att Rogue One-planeten Scarif läggs till i spelet idag, och tack vare detta finns nu "content inspired by all Star Wars theatrical releases" med. Därmed är deras vision klar och spelet är komplett, menar han. Brännvall fortsätter:

"After the release of Scarif and some new Rise of Skywalker appearances (Rey with her yellow lightsaber, Kylo Ren wearing his reforged mask with the hood up, and Emperor Palpatine's latest set of robes) on April 29, Dice is moving on."

En trailer som visar en del av allt gratisinnehåll som lagts till i Star Wars Battlefront II, hittar du här under. Kommer du ladda ner och provspela på Scarif idag, och är du nöjd med hur spelet utvecklats sedan premiären?

HQ
Star Wars Battlefront II

Relaterade texter

Star Wars Battlefront IIScore

Star Wars Battlefront II

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att utöva stora krig i den där galaxen, långt, långt borta och Jonas Mäki har nyttjat kraften som en sann Sith för att leverera en recension...



Loading next content