Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
RuneScape

RuneScape-spelare har lagt över 600 000 kronor på mikrotransaktioner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Regeringar, kommittéer och branschfolk har kommit att bli allt mindre accepterande när det kommer till loot-lådor och mikrotransaktioner generellt, och en orsak till detta är alla de historier som börjat dyka upp där folk bokstavligt talat fått sina liv förstörda av eländet. Ett exempel på detta får vi från den engelska Culture Select Committee som i sin rapport om loot-lådor som nämner flera personliga tragedier.

Värst är en spelare som lade $62 000 (drygt 600 000 kronor) på mikrotransaktioner i RuneScape under ett år, där det enda som hindrade honom från att spendera ännu mer var Jagex inbyggda broms som alltså slog in först vid detta belopp. Det handlade om en ung kille som gjorde detta via föräldrarnas kreditkort, och Jagex har inte betalat tillbaka summan.

Tyvärr verkar han inte var helt unik heller och i rapporten nämns att RuneScape-spelare "can potentially spend up to £1,000 a week or £5,000 a month" innan Jagex broms kickar in. Självklart bör föräldrar hålla koll på sitt kreditkort, men misstag som dessa kan såklart ske ändå. Tycker du att det är rimligt att det är så lätt att sätta sprätt på så enorma belopp utan att egentligen få något alls för det via loot-lådor?

RuneScape

Tack Kotaku

Relaterade texter

Runescape får grafisk uppdatering

Runescape får grafisk uppdatering

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Jagex vinkar nu farväl till Java och återlanserar sitt populära Runescape som nu har en egenhändigt hopkomponerad grafikmotor samt spelklienten NXT. Därmed kommer du...



Loading next content