Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Ännu fler tecken pekar mot att Microsoft utvecklar en bärbar Xbox

Och det är ingen molnenhet avsedd för streaming, utan en riktig "fully native Xbox handheld", enligt känd journalist...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har funnits gott om rykten under de senaste månaderna som säger att Microsoft arbetar på en bärbar Xbox. Även ledarna för Xbox-teamet verkar antyda detta, däribland storbossen Phil Spencer som nyligen gick på en liking-spree på X gällande artiklar om en handhållen Xbox, samt att nya Xbox-chefen Sarah Bond förra månaden avslöjade att de har "some exciting stuff coming out in hardware that we're going to share this holiday".

Nu har den vanligtvis pålitliga Windows Central-redaktören Jez Corden kastat mer bränsle på elden och säger i podcasten Xbox Two att "they've got handheld prototypes right now". I podcasten tillägger Corden också att detta handlar om helt nya produkter, och att det heller inte är "a cloud handheld", utan "a fully native Xbox handheld".

Även om det fortfarande bara är ett rykte, pekar mer och mer rök mot att det faktiskt kan finnas en eld någonstans. Med tanke på framgångarna för väldigt kraftfull PC-baserad gaming såsom Steam Deck, MSI Claw, Asus ROG Ally och Lenovo Legion Go - verkar det inte alltför långsökt att ägaren av Windows och Xbox skulle vilja göra en egen enhet med fullt stöd för Game Pass.

Vad tror du och hur intresserad skulle du vara av en bärbar Xbox?

Rykte: Ännu fler tecken pekar mot att Microsoft utvecklar en bärbar Xbox
Bild på Lenovo Legion Go.


Loading next content