Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter
Marvel's Guardians of the Galaxy

Rykte: Att få Guardians of the Galaxy till Game Pass kostade mellan 50-100 miljoner kronor

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns över 500 spel till Game Pass, och Microsoft har tidigare sagt att de inte har en enskild modell för att få utvecklare och utgivare att satsa på prenumerationstjänsten, utan att det är en fråga om att ta hänsyn till varje enskilt fall. Nu har vi kanske fått en uppfattning om hur mycket det kostar att få ett stort spel som Marvel's Guardians of the Galaxy till Game Pass tack vare branschanalytikern David Gibson.

Han hävdar på Twitter att Microsoft betalade 5-10 miljoner dollar för att få spelet till Game Pass. Även om detta kan verka billigt, så släpptes det i oktober förra året och hade alltså sålts till fullt pris i fyra månader innan det lanserades till Game Pass, och Square Enix har också avslöjat att det har underpresterat försäljningsmässigt trots riktigt bra betyg.

Under GDC förra veckan avslöjade Microsoft att Game Pass-medlemmar spelar 40% fler spel än andra i 30% fler genrer och även spenderar 50% mer pengar på sitt spelande. Detta innebär att det även finns andra sätt att tjäna pengar för Game Pass-titlar, även om användarna faktiskt inte köper spelen.

Marvel's Guardians of the Galaxy

Relaterade texterLoading next content