Svenska
Gamereactor
nyheter
Everwild

Rykte: Everwild är nu mer likt Viva Piñata och har mindre överlevnadstema

Enligt en känd branch-insider har Rare ändrat inriktning på sitt hemlighetsfulla projekt Everwild, men förtroendet förblir högt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har gått fyra år sedan Everwild utannonserades, och det betyder i sin tur att utvecklingen började långt innan dess. Men sedan detta hände har vi bara fått en stor trailer år 2020 och efter det har vi inte hört någonting.

Rykten gör gällande att utvecklingen varit problematisk, och att creative director Simon Woodroffe lämnade projektet och ersattes av Gregg Mayles. Vi har fortfarande inte ens ett lanseringsår, och 2024 verkar vara väl optimistiskt. Detta fick en spelare att kontakta den tidigare Playtonic-medarbetaren och VGC-redaktören Andy Robinson, som vid flera tillfällen visat sig ha bra källor inom spelindustrin, för att fråga om Everwild-utvecklingen. Robinson svarade att han inte har "looked into it for a while, but if Gregg Mayles is leading it then you can be very confident it will turn out great".

Robinson tillade också att spelet förändrats sedan vi såg det förra gången, och att det inte nödvändigtvis är ett överlevnadsäventyr längre, utan snarare något som är mer inspirerat av Viva Piñata. Han är dock säker på att Rare "will knock it out of the park".

Microsoft har sin Xbox Games Showcase den 11 juni. Om Everwild kommer att visas är för närvarande okänt, men vi skulle uppriktigt sagt inte förvänta oss det.

HQ
Everwild

Relaterade texterLoading next content