Svenska
Gamereactor
nyheter
Mario Kart 8 Deluxe

Rykte: Mario Kart 9 innehåller en "twist"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit väldigt tyst på Mario Kart-fronten i ett par år nu. Även fast den senaste installationen av rörmockar-rallyt fick sig en rejäl uppgradering i och med att Mario Kart 8 Deluxe släpptes 2017 så kom ju basspelet faktiskt ut så tidigt som 2014, alltså för snart 8(!) år sedan.

Nu verkar det dock vara på väg att bli ändring på det, för om vi ska tro branschanalytikern Dr. Serkan Toto från konsultfirman Katan Games, som specialiserar sig på den japanska spelmarknaden, så är Mario Kart 9 helt klart under aktiv utveckling och kommer dessutom att tillföra en ny "twist" till serien. Vilken form denna twist kommer att ta är ännu okänt men Nintendo har ju i regel hittat briljanta sätt att bygga vidare på deras klassiska arkadracing-koncept med varje ny del i Mario Kart-dynastin (inte minst med åttans anti-gravitation som lät oss ratta runt, både på väggar och i tak) så vi kan nog vänta oss något i samma kaliber även denna gång.

Nintendo själva har däremot inte kommenterat saken men med tanke på att även den upphottade Deluxe-varianten av Mario Kart 8 har ett antal år på nacken så är det kanske rent av troligt att en första glimt av nästa del i serien kommer att visas upp inom en snar framtid. Hoppet lever!

Är du sugen på Mario Kart 9?

Mario Kart 8 Deluxe

Relaterade texter

Mario Kart 8 DeluxeScore

Mario Kart 8 Deluxe

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

Mario och company är tillbaka i sitt mest kompletta racingspel någonsin. Vi har kastat bananskal på varandra och satt betyg...Loading next content