Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Nintendo, Playstation och Xbox kommer inte delta på E3 2023

Det första riktiga Electronic Entertainment Expo på väldigt länge tycks kunna bli det sista vi ser av mässan...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Entertainment Software Association och ReedPop avslöjade att de skulle samarbeta för att återuppliva Electronic Entertainment Expo (mer känt som E3) i år, var vi många som undrade hur detta ska fungera med tanke på att de flesta utvecklare och utgivare numera har egna event. Dessutom har vi ju Geoff Keighleys Summer Game Fest som gjort ett bra jobb med att ersätta delar av E3-syftet. Nu kommer ytterligare en spik i kistan som visar att domedagsprofeterna som förutspått att 2023 blir sista året för evenemanget mycket väl kan få rätt.

IGN hävdar att varken Nintendo, Playstation eller Xbox kommer vara en del av E3 2023 eller ens ha närvaro på Los Angeles Convention Centers utställningsgolv. Sony har inte varit med på länge och Microsoft hade senast ett eget event utanför Los Angeles Convention Center (som dock ligger väldigt nära så det kändes som en naturlig fortsättning).

Microsoft har dock redan bekräftat att de kommer köra ett eget event lagom till sommaren av de slag de brukar göra (det vi tidigare refererade till som E3-presskonferenser), och med Geoff Keighleys Summer Game Fest samt säkert något mer, verkar det ändå som att juni kan bli en ganska fet spelmånad.

Kommer du sakna E3-nätterna med alla spektakulära utannonseringar och alla gameplay-videos som postades från mässgolvet?

Rykte: Nintendo, Playstation och Xbox kommer inte delta på E3 2023


Loading next content