Svenska
Gamereactor
nyheter
Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Rykte: Playtonic nästa utvecklare att köpas upp av Microsoft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Antalet förstapartsutvecklare som ingår i Xbox Game Studios har vuxit kraftigt senaste två åren, där den senaste studion som anslöt var Double Fine. Microsoft har tidigare sagt att de inte är klara med uppköpen ännu, och nu har det dykt upp spekulationer om att Playtonic är nästa tillskott.

Playtonic är studion som gjort Yooka-Laylee samt Yooka-Laylee and the Impossible Lair, och består i huvudsak av Rare-veteraner. Via Resetera kan vi nu läsa att ytterligare en Rare-höjdare nu anslutit sig till utvecklaren, nämligen Ed Bryan (skapare av Banjo-karaktärerna Jinjos, Mingy och Mumbo). Det i sig är kanske inte så märkvärdigt, men tyder på att Banjo-Kazooie-kompetensen samlas, och utan förklaring postade han dessutom nyligen en Microsoft-väska på Twitter, komplett med texten: "Well, I never really had any plans to use this again."

Dessutom poängterar True Achievements att studions ägare och tillika game director Gavin Price uppdaterat Playtonic-informationen på LinkedIn så att det nu kryptiskt står "that game #3, #4 and the #5 one too which is the one I always thought would be game #1".

Som om inte det vore nog har Playtonic dessutom bytt juridiskt namn och heter numera "PLAYTONIC GAMES DEVELOPMENT LIMITED", vilket kan vara ett tecken på nya ägare (som givetvis inte alls behöver vara Microsoft). Alltsammans bara lösa indicier var för sig, men nog bildar de lite rök tillsammans.

Om Playtonic köps upp av Microsoft, är ett nytt Banjo-Kazooie rimligen inte långt borta, samtidigt vore det lite ironiskt eftersom de alltså lämnade Microsoft-ägda Rare för att få stå på egna ben. Vad tror ni om denna historia?

Yooka-Laylee and the Impossible Lair

Relaterade texterLoading next content