Svenska
Gamereactor
nyheter
Star Wars Eclipse

Rykte: Star Wars Eclipse är inspirerat av Jedi: Fallen Order och The Last of Us

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om Quantic Dreams till synes ambitiösa Star Wars Eclipse utannonserades på The Game Awards så sent som i december, är ryktena om det sedan länge i full gång. Insidern och journalisten Tom Henderson har tidigare sagt att det fortfarande är tre eller fyra år från lansering och att Quantic Dreams för närvarande jobbar med att anställa rätt personer till projektet, vilket sägs vara svårt på grund av anklagelser om dåliga arbetsförhållanden. Nu styrks dessa påståenden av Twitter-användaren AccountNGT, som tidigare visat sig ha god koll på den franska studions kommande titlar.

Förutom att rapportera om utmaningar inom organisationen, skriver AccountNGT att projektets stora ambitioner också orsakar problem. Star Wars Eclipse är planerat att ha betydligt fler datorkontrollerade karaktärer än studions tidigare spel, samtidigt som det utspelar sig i en öppen värld. Detta har enligt uppgift krävt omfattande ändringar i studions egen spelmotor, som senast användes i Detroit: Become Human.

En annan viktig förändring jämfört med studions tidigare äventyr är att Eclipse är mer actionorienterat. Här nämner AccountNGT Star Wars Jedi: Fallen Order och The Last of Us som inspirationskällor.

Även om det fortfarande inte är några officiella bekräftelser, är det dock tungt som rykte betraktat att två så pålitliga insiders nu säger samma sak. Räkna alltså med att det dröjer innan Star Wars Eclipse släpps, samt att det säkert ändras en del innan det faktiskt är färdigt.

Star Wars Eclipse

Relaterade texter



Loading next content