Svenska
Gamereactor
nyheter

Rykte: Switch efterföljare riskerar att inte bli bakåtkompatibel

Switch är Nintendos populäraste konsol någonsin och på god väg att bli det bästa säljande formatet genom alla tider, men dess spel tycks inte kunna liras av efterföljaren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Switch är en otroligt populär konsol även sex år efter lanseringen, så att skapa en efterföljare blir en monumental uppgift. Något som dock skulle kunna göra övergången lite lättare är bakåtkompatibilitet.

Men enligt en ny video från ModernVintageGamer finns dock överhängande risk för att efterföljaren inte tillåter stöd för äldre titlar. Problemet handlar om Switch mjukvara och hur den kan vara inkompatibel med ny hårdvara.

Om Nintendo går ifrån Switch Tegra X1-chip skulle det innebära att Switch-programvara inte skulle fungera utan att helt kompileras om.

Det finns flera lösningar för detta, till exempel att den nya konsolen kan emulera Switch-spel, men det skulle kräva oerhört mycket kraft från efterföljaren. Det finns också möjlighet att öka Tegra X1-kompatibiliten, men det skulle i sin tur kräva massor av arbete. Slutligen finns alternativet att ha Tegra X1-chipet inkluderat de nya konsolerna (som Sony gjorde när de inkluderade Emotion Engine från Playstation 2 i de första Playstation 3-enheterna), men det kräver inte bara mycket arbete, utan skulle också öka produktionskostnaden för konsolen.

Kort sagt verkar det långt ifrån säkert att Switch-spelen kommer fungera med efterföljaren, och det kan alltså bli så att du får köpa om några titlar när ofrånkomligen släpps som uppdaterade remasters till det nyare formatet.

Hur viktig är bra bakåtkompatibilitet för dig?

Rykte: Switch efterföljare riskerar att inte bli bakåtkompatibel


Loading next content