Svenska
Gamereactor
nyheter
The Last of Us: Part II

Rykte: The Last of Us Part II kommer till PS5

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inspelningarna av den andra säsongen av The Last of Us väntas dra igång tidigt 2024 och att The Last of Us Part II som säsong två såklart kommer att baseras på skulle vara på gång till Playstation 5 har det ryktats om ett tag nu. Något som definitivt inte känns alltför osannolikt och nu kommer det ännu mer den vägen. Det är X-kontot Playstation Game Size som gjort ett något kryptiskt inlägg med en bild på omslaget och enbart skrivit PS5 samt en grön bock.

Tom Henderson på Insider Gaming tyckte att informationen var lite knapphändig, så han kontaktade folket bakom kontot och fick då veta att det nu ska vara en version på gång till Playstation 5. Sedan tidigare går det ju att spela Playstation 4-versionen av det och där fick man även en gratis patch för Playstation 5 som möjliggjorde 60 bilder per sekund samt kortare laddningstider. Men en version specifikt för Playstation 5 gör ju att man sannolikt kommer att ta med funktionalitet så som adaptiva triggers och haptisk feedback i Dualsense-kontrollen med mera.

Det är förstås värt att notera att Sony och Naughty Dog inte bekräftat detta själva, men även mannen bakom spelets kusligt mysiga soundtrack Gustavo Santaolalla har hintat om att det varit under utveckling. Ingen rök utan eld som man så fint brukar säga. Kanske får vi se en utannonsering på Game Awards som drar igång den 7:e december.

The Last of Us: Part II
Mycket tyder på att det kommer en Playstation 5-version av The Last of Us Part II.

Relaterade texter

The Last of Us: Part IIScore

The Last of Us: Part II

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Sju år efter det första spelet är Ellie och Joel tillbaka för att göra chefredaktör Hegevall gråtmild och förstummad, igen. Detta är vår recension av tidernas mest vågade uppföljare...Loading next content