Svenska
Gamereactor
nyheter
Fable

Ryktet om att utvecklingen av Fable startats om tycks inte vara sant

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har inte sagts mycket om det nya kommande Fable sedan utannonseringen 2020, vi har sedan den korta teasern inte fått se varken gameplay eller någon typ av story-trailer. Det gör ju förstås att rykten om att utvecklingen kanske inte går så bra börjar spridas och nu senast har det ryktats om att Playground Games har startat om utvecklingen helt och börjat om i Unreal Engine. Något som också gjort att det nu spekuleras i att spelet kan komma att släppas först 2026-2027 någon gång.

Dessa rykten som startade på 4chan som ju knappast kan anses vara en helt tillförlitlig källa har nu bemötts av journalisten Christopher Dring på GamesIndustry som kort och gott skriver att detta inte är sant på sin Twitter. Det vore förstås avsevärt bättre om Microsoft eller Playground Games själva gick ut och bemötte detta eller uppdaterade oss om spelet, men Dring verkar ha viss insyn så tillsvidare får vi hoppas att han har rätt här. Det är dock värt att poängtera att detta inte är första gången det ryktas om att utvecklingen inte går helt enligt planen, ingen rök utan eld brukar man ju säga.

Det enda vi vet i dagsläget är att Fable är under utveckling till Xbox Series S/X och PC, förhoppningsvis får vi veta mer inom en inte alltför avlägsen framtid.

Vad tror du? Finns det någon substans i ryktena om Fables utveckling?

Fable
Fable är fortsatt under utveckling men hur det går för Playground är aningen oklart i dagsläget.

Relaterade texter



Loading next content