Svenska
Gamereactor
nyheter
Adrift

Rymdöverlevnadsspelet Adrift får HTC Vive-stöd

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mer än någonting annat har utvecklarna Three One Zeros rymdöverlevnadsspel Adrift hyllats för dess magnifika grafik. Det utspelar sig i en delvis förstörd rymdstation i omloppsbana med jorden och det erbjuder spektakulära vyer av vår fagra planet. Ända sedan början var det tänkt att göra spelet till en VR-vänlig titel.

Officiellt skulle VR-versionen av spelet släppas som en Oculus Rift-exklusivitet, men nu har även HTC Vive-headsetet slängts in i mixen. På spelets blogg skriver skaparen Adam Orth att Vive-versionen kommer likna originalet men att upplevelsen kommer bli mer inlevelsefull tack vare dess rörelsekänsliga kontroller:

"Reaching out for oxygen canisters, audio logs, terminals, collectibles, debris etc. With your arms while simultaneously micro-tuning your movement on the Wand pads and managing your oxygen adds an incredible new layer to the game that changes it fundamentally."

Utöver PC-versionen släpptes Adrift nyligen till Playstation 4 och planeras komma även till Xbox One i sommar.

Adrift

Relaterade texter

4
Kolla in den senaste Adrift-trailern

Kolla in den senaste Adrift-trailern

NYHET. Skrivet av Fredrik Säfström

Ett av de mest lovande indiespelen för 2016 heter Adrift. I spelet, som också släpps med stöd för VR och Oculus Rift, tar du dig an rollen som en astronaut som flyter...

4
Nio minuter gameplay från Adrift

Nio minuter gameplay från Adrift

NYHET. Skrivet av Fredrik Säfström

I det säregna rymdäventyret Adrift axlar du rollen som en astronaut som vaknar upp i rymden på en förstörd rymdstation, och ditt uppdrag är att du ska försöka ta reda på...Loading next content