Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
League of Legends

Sammanfattning av MSI 2023: Bilibili Gaming mot Gen G Esports

En MSI 2023 matchrapport från Copper Box Arena, London.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag, när MSI närmar sig sitt slut för i år, tog LPL's andra seedade Bilibili Gaming på sig LCK:s första seedning Gen G Esports för en plats i finalen i lower bracket. Fans av båda lagen var ute i kraft på Copper Box Arena för en sammandrabbning som skulle se ett lag skickas hem.

Spel 1 (BLG vinst)
BLG: Jax; Maokai; Taliyah Zeri; Lulu
GEN: Gragas; Vi; Lissandra; Xayah; Rakan

BLG startade spelet med aggressiv handel i den tidiga laningfasen, och det fanns mycket tidig djungelfokuserad action med BLG som kom framåt på dödar och guld, men inte signifikant. Skärmytslingarna i mitten av matchen var relativt jämna när lagen bytte dödar och mål, men BLG var de som staplade drakar. Bin och Elk skalades monstruöst in i det sena spelet, vilket gav BLG det tryck som behövdes för att bete GEN till en dålig kamp runt Baron. BLG säkrade baronbuffen och fyra medlemmar av GEN och stängde snabbt spelet från detta spel.

Spel 2 (BLG vinst)
GEN: Ornn; Wukong; Annie; Aphelios; Tahm Kench
BLG: Gwen; Vi; Ahri; Jinx; Braum

Peyz och Delight tvingade sina motsvarigheter ut ur banan i en tidig handel, men BLG återvände trycket med en gank mid för att säkra första blodet. Saker och ting började svänga till GENs fördel när de hittade framgångsrika val runt den första draken och säkrade den, med hjälp av detta tryck för att snöboll Peyz och konvertera till den andra draken också. Skärmytslingar och handel med mål fortsatte, med GEN som uppnådde Soul Point och en stadig dödsfördel. BLG vände matchen med en ren skärmytsling i mittfältet, som de omvandlade till Baronen. Bin blev svårt för GEN att hantera, och BLG kunde också kämpa sig fram till Dragon Soul Point. En avgörande kamp runt Baron såg Elk förvandla en bra motengagera från GEN till en quadra kill och målet, och BLG använde detta tryck för att uppnå Ocean Soul och ta vinsten.

Spel 3 (BLG vinst)
GEN: Ornn; Besläktad; Annie; Aphelios; Tröska
BLG: Sion; Vi; Ahri; Jinx; Blitzcrank

BLG invaderade GENs djungel som en femmannaenhet på nivå ett, säkrade Red Buff bort från Peanut. Peanut fick hämnd genom att stjäla bort Xuns raptorläger, och trots att de begick två blixtar till pjäsen kunde BLG inte hitta en död. Mål byttes i det tidiga spelet, där BLG prioriterade drakar och hittade första blodet på Chovy runt Rift Herald. Runt den andra draken vaknade On till liv när BLG hittade fyra dödar för två och målet. In i mitten av det sena spelet blev det ett fall av Peanut vs Elk, men On fortsatte att hitta kopplingskrokar i avgörande slagsmål för att vända dem till BLGs fördel. BLG staplade drakar för Soul Point, och efter längre skärmytslingar säkrade Baron i utbyte mot GEN förnekande själen. BLG utnyttjade sitt tryck rent, körde GEN runt kartan och bröt isär basen. När nästa drake och baron kom kunde GEN inte slåss ordentligt på grund av att deras bas slets sönder, vilket ledde till att BLG säkrade själen och baronen och stängde serien.

Oväntat för de flesta kunde Bilibili Gaming inte bara uppröra Gen G, utan de gjorde det på ett dominerande sätt. De fortsätter att möta LCK's andra frö SK Telecom T1 och den odödbara demonkungen Faker imorgon, för en chans att slåss mot JD Gaming i 2023 MSI-finalen.

League of Legends
Riot Games

Relaterade texterLoading next content