Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Samson Meteor

Hemmastudio-märket Samson har en ny USB-mikrofon ute. Den heter Meteor och är både snygg, rejäl och ganska bra. Vi har testat den

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Lagom till släppet av Star Wars på blu-ray testar vi en pryl som påminner väldigt mycket om R2D2. Slump? Ja, tyvärr.

HQ

Samsons nya USB-mikrofon Meteor ger sig in på en tuff marknad. USB-mikrofoner finns det gott om, både dyra och billiga, och det gäller att ha rätt balans mellan pris och prestanda. Blues Yeti-mikrofon lyckades inte med det, vilket syntes i vårt betyg när vi testade den tidigare i år.

Samson Meteor
Samson Meteor är snygg och livar upp på ett tråkigt skrivbord.

Lagom dyr

Meteor ligger i en lite annan prisklass - runt 900 kronor får du punga ut för den. Det känns spontant som en väldigt smart prisklass - dyrare än bottenskräpet men fortfarande inom räckhåll för de som kommer vilja använda en USB-mikrofon - d.v.s hemmapularna och de glada (men duktiga!) amatörerna som du och jag.

Detta är en annons:

Liksom många andra märken har Samson också satsat på en lite roligare design. Det är helt rätt tänkt och de flesta produkter för skrivbordsbruk har ju gått åt det hållet de senaste åren. Varför ha en ful mik när man kan ha en snygg liksom? Själva mik-kroppen är en kromad historia med slitsar och påminner mycket om den klassiska Shure 55SH, även känd som Elvis-miken.

Samson Meteor
Samson har länge tillverkat proffs-prylar för den lite mer prismedvetna hemmastudio-publiken. Med Meteor visar de att de även kan göra riktigt bra USB-mikrofoner.

Snygg design - men en liten miss

Tre utfällbara ben gör att Meteor kommer upp någon decimeter från bordet för bättre positionering mot munnen. Med benen infällda är Meteor mycket smidig och liten och kan lätt tas med i en ficka eller väska. För vanligt skrivbordsbruk är däremot benen för korta och om du inte lutar dig lite fram mot miken kommer du få en onödigt ihålig inspelning av din egen röst. Som tur är finns stativ-gänga i botten så om du har t.ex. en fjäder-arm kan du fästa Meteor på den, och ställa in den precis som du vill. Rent estetiskt är Meteor väldigt tjusig där den står på skrivbordet och ja, den påminner även rätt mycket om R2D2.

Detta är en annons:

En varning är dock på sin plats. Om du vinklar ut det bakre av de tre benen litegrann, för att få miken att luta lite uppåt, måste du se upp så att det inte glider ut för mycket. Då riskerar du nämligen att bryta USB-kontakten på baksidan och skulle det hända, kan kontakten bli glapp och miken obrukbar. En lite oturlig designmiss från Samsons sida.

Samson Meteor
Designmissen: Det bakre av de tre benen kan ibland glida ut för långt och bryta i USB-kontakten.

Bra ljud för sin prisklass

Ljudmässigt låter Samson Meteor riktigt bra för sitt pris. Försök att inte sitta för nära med munnen bara - då distar den lätt. När jag säger "riktigt bra" menar jag förresten riktigt bra för sitt pris - det är trots allt en USB-mikrofon vi pratar om. Men inställd rätt av en person som vet vad han/hon gör, kan Meteor ge tillräckligt bra resultat för en ganska seriös podcast. Däremot förstår jag fortfarande inte varför Samson och andra tillverkare envisas med att göra USB-mikar med kondensatorteknik. Kondensatormikar är på tok för känsliga för den typ av miljöer där de kommer att användas. Dynamiska mikar är mycket mer lämpade för sånt, dessutom kräver de ingen ström för att fungera.

Sammanfattningsvis är Samson Meteror en mycket lyckad produkt. En designmiss med "bakbenet" till trots övertygar den med en solid kvalitetskänsla, snygg design och ljud som i sin prisklass är klart godkänd. Det är en bra USB-mikrofon.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Gedigen, välbyggd, har stativfäste
-
"Bakbenet" kan klämma USB-kontakten, lite bökig hörlurslösning
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
Samson Meteor

Samson Meteor

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Henrik Persson

Hemmastudio-märket Samson har en ny USB-mikrofon ute. Den heter Meteor och är både snygg, rejäl och ganska bra. Vi har testat denLoading next content