Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Samsung Galaxy S21+

Vi har recenserat Samsungs mellansteg i S21-familjen, och blivit förälskade...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vi har granskat både den mindre, billigare Galaxy S21 och den dyrare S21 Ultra, och även om det förmodligen är någon av dessa båda de flesta kommer att vända sig till, finns det fortfarande mellanbror som jag tycker förtjänar sin tid i rampljuset.

HQ

Jag snackar om S21+ som jag egentligen tycker är det verkliga flaggskeppet. S21:ans primära syfte är att erbjuda specifikationer, bygg- och kamerakvalitet samt Samsungs One-svit till en bredare publik, medan Ultra-modellen är ett slags uppvisning av alla framsteg de gjort under det senaste året. Så S21+ är därmed inte bara en lite bortglömd mellanbror, utan snarare skärningspunkten mellan de två.

Samsung Galaxy S21+

Först och främst gäller samma prisfall för den här som för de andra två. Istället för att introduceras till ett pris på cirka 999 euro, kostar den istället 799 euro, samma nedgång på 199 euro som både Ultra och basmodellen har upplevt. Dessutom är årets Ultra faktiskt något mindre än förra årets S20 Ultra, så skärmen på 6,7 tum till S21+ känns nästan identisk den här gången.

Dessutom finns alla de viktigaste fördelarna som har introducerats i årets S21-serie. Vi pratar Gorilla Glass Victus, skärm med Dynamic AMOLED 2x 120Hz HDR10+ vid 1300 NITS toppljusstyrka, Exynos 2100 5nm SoC, 128 GB UFS 3.1-utrymme med 8 GB RAM och samma uppsättning av tre kameralinser på 12 megapixlar, 64 megapixlar och 12 megapixlar. Enhetens baksida är i frostbehandlat glas, men i övrigt är det mesta bekant på ett bra sätt.

Detta är en annons:

Så varför skriver vi alls om detta? Jo, men ett klart lägre pris och en skärmstorlek som troligen gläder den bredare konsumentpubliken, är det här den verkliga bästsäljaren, tror vi. Och viktigast av allt är att den här enheten, som skärningspunkten mellan de två extrema lägren, är en perfekt Samsung-telefon och ett bevis på hur långt de verkligen har kommit de senaste åren.

Först och främst är det som teknikexperterna på Youtube så passande kallar "handfeel" faktiskt perfekt här, med en vikt på cirka 200 gram, vilket känns bättre än S21:ans 169 gram, och Ultra-modellens 227 gram. Det låter som petitesser, men det är sådana små saker som gör en enorm skillnad i slutändan. Dessutom är skärmen här helt platt, snarare än att ha den lättare krökning du får på Ultra-modellen.

Kameran har samma uppsättning linser som förra året, i stora drag, med primära uppgraderingar i programvaran bakom. Vi har redan berört dessa, men naturligtvis är det lätt att konstatera att Ultra-modellens objektiv helt enkelt är överlägsen när det gäller digital och optisk zoom, skärpa och dynamiskt omfång. Det är dock också viktigt att påpeka att Samsung nu har det mest mångsidiga kamerasystemet i branschen, och även om Iphones i allmänhet spelar in bättre video och Googles Pixel-telefoner tar överlägsna stillbilder, är detta en slags "bästa av två världar"-situation, som Hannah Montana skulle säga - där erfarenhet, mångsidighet och användarvänlighet kombineras i en ViewFinder som utnyttjar det solida objektivet fullt ut.

Och sedan till det med priset. Här i Sverige finns 128 GB-modellen för cirka 9490 kronor, och även om det är mer än du betalar för OnePlus 8 Pro, är prisreduktionen så betydande att det faktiskt är nästan svårt att inte rekommendera den ändå, främst på grund av den oerhört överlägsna kameran. På samma sätt verkar Iphone 12 Pro plötsligt enormt dyr med sin allmänna prisklass på cirka 12 500 kronor.

Detta är en annons:
Samsung Galaxy S21+

Den officiella prissänkningen är således för tredje gången det ramverk genom vilket resten av telefonens specifikationer och styrkor måste ses, och det är just här som det görs klart att Samsung har begått ett marknadsförings- och designgeni. Plötsligt är S21+ inte bara något flaggskepp utan riktigt bra värde jämfört med andra märken, och som en "jack-of-all-trades" är det ett sätt att få en bra, snygg, välkomponerad Android-telefon, som kan allt utan att offra något speciellt.

Återigen är detta ett bevis på hur långt Samsung har kommit. Ja, standard Note20 var något av en flopp, och det är inte den enda, men från S10 till S20, från Fold till Z Fold 2, och nu här med S21+ står det klart att de satsar på guld och det är en medalj de faktiskt förtjänar nu.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otroligt prisvärd, makalös kamera, inga kompromisser, känns perfekt att hålla i, stark prestanda, bra design
-
Mycket Samsung-appar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content