Svenska
Gamereactor
nyheter
AKTUELLT: CES 2022-täckning

Samsung S21 FE 5G utannonserad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Flaggskeppsmobilerna blir knappast billigare på senare år och 2020 valde Samsung att ta sin Samsung S20 och paketera om till något lite mer lagom med sin så kallade "Fan Edition" där den allmänna prestandan och funktionaliteten i stort sett var bibehållen men med vissa lyxigare detaljer skalades bort. Länge ryktades det om att Samsung skulle göra samma sak med sin S21-linje av mobiler men året 2021 kom och passerade utan någon bekräftelse. Men idag har de äntligen visats och Samsung S21 FE kommer att släppas inom kort.

Designen från Samsung S21 är väldigt bibehållen med kamerahuset som smälter in i aluminiumramen runt telefonen, en trippeluppsättning av kameror med 12mp huvusensor, ultrabred lins, en 8mp telefoto plus en 32mp selfiekamera. Skärmen är såklart en FHD+ AMOLED-display på 6,4" som kommer erbjuda hög ljusstyrka och djup svärta. Framsidan är också i tåligt Gorilla Glass Victus (baksidan är fortfarande i plast) och skärmen uppdaterar i 120Hz, tyvärr utan LTPO-teknik som justerar bilduppdateringen beroende på materialet vi ser på.

På insidan har vi också ett batteri på 4500mAh med stöd för 25W snabbladdning med kabel och 15W trådlöst med stör för omvänd laddning av hörlurar eller liknande tillbehör. Det mest överraskande är att vi i Europa faktiskt får modeller utrustade med Snapdragen 888-processorn istället för motsvarande Exynos som med tidigare modeller (exklusive S20 FE 5G som hade Snapdragon). Asien får fortfarande mobilerna med Exynos 2100 som chipset.

Här får vi S21 FE i fyra olika färger som är vit, svart, lila och olivgrön och valbara specifikationer på 6GB med RAM och 128GB lagring eller 8GB RAM med 258GB lagring med respektive priser på 8190kr och 8990kr. S21 FE saknar också minneskortplats så var noga med att välja rätt storlek på lagringen om ni skulle vara intresserade av mobilen när den släpps under perioden 10-15 januari.

Vad känner ni? Är ni intresserade av Samsung S21 FE med detta utgångspriset eller känner ni att det är lite väl nära släppet av S22-serien senare i vår för att vara ett vettigt köp?

Samsung S21 FE 5G utannonserad


Loading next content