Svenska
Gamereactor
recensioner
Sandstorm: Pirate Wars

Sandstorm: Pirate Wars

Jonathan har sneglat på slagborren medan han lidit sig igenom ett oerhört tråkigt mobilspel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

"Har någon här en bra idé på ett mobilspel?"

HQ

"Hur låter olidligt linjärt, aggressivt oengagerat och fantastiskt fantasilöst? I postapokalyptisk miljö med rymdskepp självfallet."

"Irriterande mikrotransaktioner?"

"Irriterande mikrotransaktioner."

"KÖR, BARA KÖR!"

Detta är en annons:

Jag är ingen expert men jag tror att det var exakt så här som dialogen såg ut på Ubisoft när det var dags att utveckla iOS-spelet Sandstorm: Pirate Wars. Det finns liksom inget rimligare alternativ för detta är utan tvekan ett av de mest bedövande tråkiga spel jag någonsin fått oäran att recensera.

Sandstorm: Pirate Wars
"Gör vad du vill. Jag orkar inte."

Idén i sig har förvisso potential. Att manövrera ett skepp i rollen som en pirat, i en postapokalyptisk omvärld som hämtad ur Mad Max (gäller att hålla koll på vad som är populärt bland kidsen för att kunna kränga ordentligt) är ingen jättedålig satsning på papper men om du inte engagerar dig alls för att göra spelet underhållande faller allt annat rätt så platt väldigt fort. Designmässigt är ändå spelet rätt fint att titta på i förhållande till andra mobilspel men det är verkligen det enda fina men det.

Sandstorm: Pirate Wars
Varje strid ser exakt ut så här. Hela tiden.
Detta är en annons:

Till att börja med är spelupplägget inte nyanserat eller spännande alls. Varje uppdrag, och jag menar VARJE, handlar om att åka från punkt A till punkt B och någonstans på vägen dyker ett fiendeskepp upp. Du får inte styra skeppet utan det är rejält rälsåkande vi talar om här. Din uppgift är att klicka på dina vapen och sedan klicka på fiendeskeppet. Det är allt. Alltid i samma vinkel med återkommande bakgrunder som drar förbi. Skeppen är inte ens särskilt annorlunda från varandra så det känns oftast som att man möter exakt samma fiende om och om igen. På de olika baserna kan du förvisso pynta om ditt skepp med nya vapen, skydd och färger men de gör föga när det enda du kan göra med tilläggen är exakt samma sak som du gjort tusen gånger innan. Det är liksom inte kul. Inte alls.

Sandstorm: Pirate Wars
Tänk vad mycket det kan finnas av exakt samma sak. Rätt imponerande ändå.

För varje uppdrag du gör får du metallbultar att handla saker för och kraftceller att uppgradera dina vapen, sköldar och dylikt med. Självfallet kommer de inledningsvis generösa gåvorna med både bultar och celler att sina, vilket i sin tur leder till att du måste öppna din kära lilla plånbok för att orka möta de kraftfullare fienderna som dyker upp längs vägen. Om du lyckas ta dig så långt det vill säga då jag själv många gånger funderade på att köra en slagborr rakt genom pannbenet när jag körde spelet bara för att känna något. Det finns ett läge där du kan köra strider mot andra spelare online också, men det spelar absolut ingen roll då upplägget är exakt detsamma som i kampanjläget. Det är lika tråkigt att spela med andra som att spela själv här, tro inget annat.

Så håll dig undan det här lilla haveriet.. Titta på en riktigt bra postapokalyptisk rulle såsom Mad Max: Fury Road istället. Du har garanterat roligare och låter förhoppningsvis slagborren ligga kvar på sin rätta plats.

Sandstorm: Pirate Wars
Sandstorm: Pirate Wars
Sandstorm: Pirate Wars
Sandstorm: Pirate Wars
Sandstorm: Pirate Wars
02 Gamereactor Sverige
2 / 10
+
Rätt fin grafik
-
Bedövande långtråkigt, trist spelupplägg, irriterande mikrotransaktioner, oinspirerad musik, onödigt onlineläge
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content