Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Scuf Instinct Pro

Scuf har lanserat en ny handkontroll designad för Xbox Series och PC, och den är trevligt nog riktigt fin...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det verkar som om somliga haft problem med Microsofts Xbox Elite-handkontroller genom åren, men jag kan glädjande nog rapportera att min Elite Series 2 inte bara har varit pålitlig, utan också utan tvekan är den bästa handkontrollen jag någonsin använt. Ja, den är dyr, men mängden extra utrustning och små lyxiga tillägg kompenserar för det höga priset, och det är fortfarande en topprekommendation för alla som spelar till Xbox eller PC.

Så finns det plats för ännu en dyr och lyxig styrenhet? Det tror iallafall Scuf, som just har utannonserat och släppt Instinct Pro, deras version av den nya Xbox Series S/X-handkontrollen, och prislappen börjar på €179. Japp, €179.

Scuf Instinct Pro

Det är mycket pengar såklart, men Scuf har alltid lyckats ge oss lite mer som gör det höga priset mer motiverat, och just detta är verkligen fallet här. Först och främst kan du på bästa Xbox Design Labs-vis utforma ett antal saker på din handkontroll själv när du beställer den. För Scuf-aficionados är det här såklart välbekant territorium, och du kan anpassa den centrala frontplattan, vilken typ av D-pad du vill ha, vilken form de analoga spakarna ska ha och vilken färg axel- och avtryckarknapparna ska ha. Möjligheterna att skräddarsy är relativt stor, och det finns definitivt en nivå av personifiering som Elite Series 2 inte kan erbjuda, även om den här också har utbytbara delar.

Det finns även anpassningar som är särskilt inriktade till mer seriösa spelare, till exempel möjligheten att ta bort vibrationsmotorerna helt och hållet, vilket minskar vikten och dessutom upplevs distraherande för somliga. Det är svårt att säga om det faktiskt gör någon skillnad, men man kan lugnt säga att Elite Series 2 är en tung pjäs, så det finns åtminstone någon form av kontrast.

Detta är en annons:

För ytterligare €34,99 kan du dessutom köpa ett så kallat "Player Pack", som ger dig ett fodral, en tygkabel och extra analoga spakar. Det är dock lite dyrt att behöva betala extra för detta, och jag kan känna att det egentligen borde ingå i priset.

Scuf Instinct Pro

Hur är den att spela med då? Man måste ge Scuf en eloge för att de lyckats designa och tillverka en handkontroll som om inte annat känns bättre än den som följer med din Xbox Series X. Den avtagbara frontplattan är inte av vanlig plast, utan har någon sorts gummibeläggning på ovansidan. De extra knapparna på baksidan är kanske inte avtagbara som metallarmarna under Elite Series 2, men känns mycket bättre under fingrarna, och du kommer förmodligen bli mer benägen att leka med makroinställningar nu när de är så behagliga att trycka på.

På samma sätt finns det till exempel ett litet reglage på baksidan som gör att dina triggers blir digitala knappar som inte aktiveras gradvis utan klickar direkt. Visst, Elite Series 2 har också en del av detta, men känslan bakom klicket är oändligt mycket mer tillfredsställande på Instinct Pro, något som seriösa spelare med en förkärlek för omedelbar respons kommer uppskatta. Det finns också en smart LED-indikator som visar allt från batterinivå till om mikrofonen är dämpad eller ej.

Detta är en annons:

På tal om batteritid visar vårt interna test en liknande batteritid som för Elite Series 2, cirka 35 timmar vid blandad användning. Det är riktigt bra.

Scuf Instinct Pro

Vid en första anblick verkar det som om Microsoft själva gjort en handkontroll som Scuf Instinct Pro överflödig. Du kan trots allt utforma din vanliga kontroll via Design Labs eller få en mer förstklassig och anpassningsbar upplevelse via Elite Series 2. Men Scuf Instinct Pro kombinerar dessa två saker i en och samma produkt, så den kanske kan hitta sin egen nisch på marknaden. Det är dock beklagligt att Scuf har snålat på extra lullull. Elite Series 2 kan till exempel laddas via det medföljande stativet, som antingen kan sitta i fodralet eller tas bort. Du får många utbytbara delar med den, vilket gör att du kan experimentera löpande istället för att behöva köpa dessa alternativ i efterhand. Det är därför troligen det bättre köpet i slutändan.

Men om du älskar tanken på att ha en premiumkontroll med fantastisk ergonomi, fantastisk byggkvalitet och solida funktioner som du dessutom kan anpassa visuellt in i minsta detalj, så finns Scuf Instinct Pro, och det är svårt att inte bli lite förälskad när du tittar ner på din vanvettigt tjusiga orange, vita och mörkblå skapelse.

HQ
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Välbyggd, bra funktioner, otroligt bekväm, går att personifiera, massor av inställningsmöjligheter, 35 timmars batteritid
-
Snålt utrustad
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content