Svenska
Gamereactor
nyheter
Sea of Thieves

Sea of Thieves har sitt största och viktigaste år hittills

Vi har inte fått så här mycket nytt innehåll sedan spelet släpptes 2018, och det står nu klart att Rare är redo att storsatsa på sin sjörövarsimulator...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sea of Thieves fyllde sex år i år, och även om siffran vare sig är särskilt viktig eller unik, har Rare valt att fira födelsedagen på bästa tänkbara sätt, och det är ingen överdrift att påstå att 2024 blir spelets viktigaste år sedan lanseringen 2018.

Då talar vi inte om det faktum att det är på väg till Playstation 5 (och förmodligen även Switch 2, när den nu kommer), utan om en rejäl uppfräschning av allt med massor av nytt innehåll såhär lagom till säsong 12, med information även om säsong 13 och 14.

Sea of Thieves

I en drygt 20 minuter lång presentation - som du kan se nedan - berättar Rare bland annat att vi kan se fram emot helt nya vapen, nämligen Double Barrel Pistol och kastknivar, något som alltså förändrar hur Sea of Thieves ska spelas. Förstnämnda kan användas för att skjuta två snabba skott eller laddas upp för en starkare attack, och ligger mellan den vanliga pistolen och blunderbuss i skada och avstånd. Kastknivarna är desto mer kraftfulla, men dessa kan fienden även använda mot dig. Dessutom får vi en Grapple Gun, en slags portabel harpun för den som snabbt vill komma åt saker, eller varför inte knycka kistor ur händerna på andra utan strid?

Roligast är dock den nya Horn of Fair Winds, som är vad det låter som. Du kan helt enkelt åkalla vind. Det här kan nyttjas på massor av sätt, inte minst till att blåsa iväg motståndare, somma som en motorbåt, blåsa ut bränder och även sätta vind i dina segel. En annan grej som förändrar allt är att du nu kommer kunna gå på dina harpunlinor samtidigt som du bär på grejer. Att springa ombord på ett fientligt skepp med en kruttunna eller Chest of Sorrow går alltså utmärkt. Det ska även finnas ziplines på öarna för att snabba på hur du tar dig runt på dem.

Sea of Thieves
Ett husdjur som gör vilken trollkarlslärling som helst stolt.

Vi kan dessutom se fram emot en ny hagelbrakarinspirerad kanonkula samt en slags granat som gör att skelett dyker upp på din motståndares skuta. Lycka till att sköta segel, roder, spika igen hål, släcka bränder, tömma vatten och liknande när det samtidigt går omkring skelett och attackerar dig.

Till sist kan vi meddela något som lär göra alla magiintresserade pirater glada - vi kommer nämligen kunna ha ugglor som husdjur så småningom. Kolla in presentationen nedan, den är milt sagt smockfull.

HQ

Relaterade texterLoading next content