Svenska
Gamereactor
nyheter
Aliens: Colonial Marines

Sega anklagar Gearbox för falsk marknadsföring i spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har varit mycket bråk angående dunderfloppen Aliens: Colonial Marines. Spelet släpptes den 12 februari förra året till hård kritik och låga betyg. Men det största problemet var att många spelare anklagade Sega och Gearbox för att dem ljugit. Spelet var inte alls lika tjusigt och tilltalande som det som man valde att visa upp innan spelet hade nått ut på marknaden.

Företagen har erkänt den falska marknadsföringen men frågan är bara vilka som ligger bakom beslutet - Sega eller Gearbox?

Under en rättegång nyligen så skyller Sega på att det är Gearbox som valt att marknadsföra spelet och beskyller utvecklaren för att det helt var deras idé att skapa E3-demon som visades upp 2011 med totalt vilseledande reklam. Gearbox försvarar sig med att de inte borde ingå i fallet eftersom det var Sega som hade det sista ordet om spelet och dess marknadsföring.

Enligt Sega så gjorde Gearbox-chefen Randy Pitchford "whatever the fuck he likes" när det kom till marknadsföring med Aliens: Colonial Marines.

Det sista ordet är ännu inte sagt mellan båda parter eftersom nästa förhandling hålls den 29 oktober.

Tack, Polygon.

Aliens: Colonial Marines

Relaterade texter

Aliens: Colonial MarinesScore

Aliens: Colonial Marines

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Gearbox problemkantade Aliens-spel har äntligen släppts och det märks tydligt att det är teamet som slutförde Duke Nukem Forever som arbetat med projektet. Petter Hegevall undrar om utvecklarna någonsin sett någon av Alien-filmerna...

Aliens-spel borttagna från Steam

Aliens-spel borttagna från Steam

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om du varit sugen på att köpa antingen Alien: Colonial Marines (varför man nu skulle vara det) eller 2010 års upplaga av Alien vs Predator på Steam, så har vi tyvärr...Loading next content