Svenska
Gamereactor
nyheter
Sonic Superstars

Sega: Det är Marios fel att Sonic Superstars sålde för lite

"Tidpunkten för lanseringen sammanföll med konkurrerande titlar i samma genre, och försäljningen har inte nått upp till prognosen"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Sonic Superstars lanserades i oktober, bara tre dagar innan Super Mario Bros Wonder. Trots att det var ett bra spel som fick genomgående positiva recensioner har det inte sålt så bra som Sega förväntade sig, medan Super Mario Bros Wonder är en best som nått nästan tolv miljoner sålda exemplar (enligt Nintendos senaste kvartalsrapport).

Under den senaste frågestunden med investerare nämnde Sega bristen på försäljning av Sonic Superstars, och det visar sig att de skyller på sin gamla rival Mario, som Sonic kämpade så hårt mot på 90-talet:

"Although Sonic Superstars has generally been well received by those who have played it, the timing of the launch coincided with competing titles in the same genre, and it has been short of the initial forecast. The strategic expansion of Sonic IP is progressing well, and we will continue to work to increase repeat sales of this title."

Det råder ingen tvekan om att de specifikt talar om Super Mario Bros Wonder, men vi är inte säkra på att de har helt rätt. Även om Mario definitivt stal mediernas och spelarnas uppmärksamhet är det värt att nämna att Marios äventyr uppriktigt sagt var bättre och ansågs rent av vara ett av de bästa under 2023 - vilket säkerligen bidrog till försäljningssiffrorna.

Vi tycker fortfarande att alla som älskar klassisk plattformsaction ska skaffa Sonic Superstars eftersom det är en fantastisk titel för både barn och äldre Sonic-fans, men om du måste välja mellan dem ska du absolut välja Wonder - vilket de flesta alltså gjorde.

Sonic Superstars
Bör finnas i varje spelsamling.

Tack VGC

Relaterade texter

Sonic SuperstarsScore

Sonic Superstars

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Gubben som i början av 90-talet designade Sonic som karaktär har tillsammans med sin tredjepartsstudio utvecklat igelkottens senaste äventyr...



Loading next content