Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser Accentum Plus

Tyska Sennheiser har uppgraderat mellanluren Accentum med touch-funktionalitet och rappare snabbladdning och Petter har haft dem på skallen de senaste dagarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Om det är nåt jag är riktigt bra på. Väldigt, väldigt bra på... Så är det att tjata. Jag är en tjatmoster, i skägg. Tjatar ofta och gärna och upprepar mig mer än en gammal trasig vinylspelare som fastnat på samma ställe, på samma skiva och bara repeterar samma sak i en absolut evighet. Lite så känns mitt vurmande för Sennheisers trådlösa ANC-lur Momentum 4. Jag delade ut högt betyg i min recension, dränkte hörluren i superlativ och överöste Sennheiser med vackra lovord. Jag skrev sen ett antal bloggar om mitt långtidstest (har använt dem dagligen i över ett år nu) och har för avsikt att fortsätta berätta för dig som inte äger ett par Momentum 4, att du verkligen behöver köpa ett par Momentum 4. De behövs i ditt liv, eftersom de är bäst i klassen upp till 5000 kronor. Överlägset bäst.

HQ
Sennheiser Accentum Plus
Touch-funktioner och adaptiv ANC gör dessa 500 kronor dyrare än föregångaren vilket i sin tur gör dem endast 500 kronor billigare än referensmodellen Momentum 4, som är mycket bättre.

Medan Momentum 4 vid release kostade närmare 4000 kronor passade Sennheiser under fjolåret på att rulla ut en lillebrorsan som lånade delar ev teknologin men skippade saker som touch-funktioner och samma storlek på elementen, för att kunna landa på ett klart lägre utpris. 1990 kronor har Accentum kostat sen lanseringen och nu är det alltså dags för uppföljaren, Accentum Plus, som blivit 500 kronor dyrare än ursprungsmodeller.

För dessa 500 kronor får du alltså touch-funktionerna från Momentum 4, adaptiv brusreducering från Momentum 4 samt ny snabbladdning som ger dig hela fem timmars batteritid via tio minuters laddning. Totaltiden vid 100% batterikapacitet ligger på hela 50 lyssningstimmar (precis som med förra modellen) och här är Sennheiser marknadsledande. ANC:n är adaptiv nu också, som sagt - precis som i Momentum 4. På så sätt har Sennheiser här byggt en lur som hamnar mitt i mellan Accentum och Momentum 4. En perfekt mellanting... Men hur låter de då?

Sennheiser Accentum Plus
Designen är förvisso "minimalistiskt" clean, men Sennheiser borde inte ha frångått sin gamla utformning med den där ikoniska 70-tals-looken.
Detta är en annons:

Jag hör ingen jätteskillnad på ljudet i Accentum kontra Accentum Plus, vilket är något av en besvikelse för egen del. Ljudet är mindre varmt och mindre engagerande än det i Momentum 4 men det finns mer detaljer i de högre frekvenserna här då istället vilket jag antar rimmar en smula bättre på tyskarnas traditionella ljudkaraktär. Det känns en smula transparent i standard-EQ:n för min del och jag föredrar helt klart karaktären i Momentum 4 mycket mer, då de är mer spelglada, engagerande, erbjuder bättre dynamik, punch och en större och mer expansiv ljudbild där varje band och varje låt känns "större". Accentum Plus låter ganska bra men med tanke på att man nu kräver 500 kronor till och uppgraderat ljudchippet, hade jag gärna velat ha mer - här.

En annan aspekt som jag inte riktigt gillar är designen, igen. Accentum Plus precis som Accentum ser lite för billiga och plastiga ut för att kosta 2500 kronor. Momentum 4 delar samma anspråkslösa, helsvarta plastkåpor men de är åtminstone större och huvudbågen klädd i en tygmaterial som känns påkostat jämfört med all plast, här. De kramar mitt kranium en smula för mycket också vilket Momentum 4 inte gör. Har man ett mindre huvud än denna gamla farbror är det såklart inga problem med jag anser att Momentum 4 är otroligt bekväma även under längre stunder, vilket Accentum Plus inte riktigt är.

Sennheiser Accentum Plus
Accentum Plus är helt okej men vi hade absolut förväntat oss mer, här.

De nya touch-funktionerna är bra. De fungerar väl och Sennheisers app är bra. Ljudet här är helt okej men det engagerar inte och för 2499 kronor hade jag förväntat mig mer. Med tanke på att du just nu kan fynda Momentum 4 för 2990 kronor råder det ingen tvekan om var jag lägger min rekommendation. Skippa Accentum och Accentum Plus, köp Sennheiser Momentum 4. Den där extra femhundringen har du igen direkt då de är överlägsna dessa lurar, på alla tänkbara sätt och vis.

Detta är en annons:
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Smidiga touch-funktioner, god separation, bra ANC, grym batteritid, stödjer AptX Adaptive,
-
Plastig och ful design, små kåpor, passformen kramar mitt kranium, ljudbilden engagerar inte som Momentum 4, för dyra
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
Sennheiser Accentum Plus

Sennheiser Accentum Plus

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Tyska Sennheiser har uppgraderat mellanluren Accentum med touch-funktionalitet och rappare snabbladdning och Petter har haft dem på skallen de senaste dagarna...Loading next content