Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser Accentum TW

Sennheisers senaste in ear-lur stavas Accentum TW och försöker slå sig in i 2000-kronorsklassen där konkurrensen är mördande tuff. Petter har testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Med den något billigare produktserien Accentum (cirka 35% billigare än Momentum) har Sennheiser under de senaste åren breddat sitt utbud och även om jag aldrig var särskilt förtjust i over ear-modellerna är det enklare att nu skriva vänliga saker om de kommande in ear-lurarna Accentum True Wireless. Smicker tar man sig långt med, som min morfar alltid sade, och i det här fallet tänkte jag inleda med allt vänligt som jag har att dela med mig av.

HQ
Sennheiser Accentum TW
De är märkligt utformade och passar därför inget vidare i mina öron, men det är såklart supersubjektivt.

Accentum True Wireless låter bra, till att börja med. De delar karaktär med Momentum True Wireless 4, låter lite tunnare på grund av mindre och billigare element men har en klar, tydlig och ganska varm klang utan att bli Bose. Separationen är väldigt bra och det finns gott om dynamik här. Mer än vad jag skulle kalla "vanligt" i denna prisklass (2000 kronor). Sennheiser har valt att trimma in dessa lurar enligt den numer superpopulära "voice forward"-principen där sången och rösterna separeras mer än vad jag kan tycka känns rimligt men det går enkelt att EQ:a bort i Sennheisers alldeles fantastiska app. Här går det att detaljstyra i princip allt och jag aktiverade såklart "Bass Boost" direkt samt flyttade ned sången och dess överdrivna "tydlighet" direkt, vilket passar mina öron bättre.

Sennheiser Accentum TW
Ljudet är bra och tydligheten i separationen är lysande.

En annan aspekt här som är strålande, är den aktiva brusreduceringen. ANC:n i Accemtum TW är i klass med de allra bästa inom denna specifika prisklass och det är verkligen noll bekymmer att dämpa bort allting som sker runt omkring en, inte minst på gymmet. Batteritiden är bra den också. Väldigt bra. Åtta timmar per laddning och det mikroskopiska etuiet som de levereras i huserar hela 28 timmar extra batteritid vilket är klassledande. IP54-klassningen gör att de tål svett, damm och annat och tack vare Bluetooth 5.3 klarar dessa av lossless-audio och Auracast.

Detta är en annons:
Sennheiser Accentum TW
Det saknas lite bas men det går samtidigt enkelt att justera i Sennheisers alldeles rasande bra gratisapp.

Rent designmässigt vore det såklart bara märkligt att inte kommentera det faktum att dessa lurar ser knepiga ut. Jag förstår inte riktigt varför Sennheisers valt en form som vare sig påminner om Momentum eller Momentum Sport och de ändringar som gjorts här anser jag vara till det sämre eftersom de helt enkelt sitter sämre i öronen. Jag har testat samtliga pluppar i samtliga storlekar och anser nog att den avlånga formfaktorn samt tjockleken på Accentum TW skapar vissa bekymmer. Här borde Sennheiser snegla mer på framförallt JBL som är klassbäst när det gäller ren passform, om du frågar mig.

Accentum TW låter bra. Inte minst med tanke på att de kostar 1000 kronor mindre än storebrorsan Momentum 4. De låter dock inte lika bra som vare sig Technics AZ60 Gen2 eller JBL Live Pro 2 TWS som båda går att köpa till ett lägre pris än Sennheisers nya modell, just nu.

Sennheiser Accentum TW
Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
bra ljudkaraktär, tydlig separation, gott om dynamik, fantastisk ANC, strålande batteritid
-
Märklig design, något tunna i de lägre registren, klen passform
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Sennheiser Accentum TW

Sennheiser Accentum TW

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Sennheisers senaste in ear-lur stavas Accentum TW och försöker slå sig in i 2000-kronorsklassen där konkurrensen är mördande tuff. Petter har testat...Loading next content