Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Sennheiser Profile USB Microphone

Efter 45 år av mikrofontillverkning ger sig tyska Sennheiser in i streamingsvängen med kommande Profile och Petter är lyrisk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Att påstå att Sennheiser, som varit brutalt bra på att tillverka ytterst kapabla mikrofoner samt hörlurar i årtionden, inte varit extra briljanta det senaste året vore direkt lögnaktigt. För de har de. Tyskarna bakom klassiska produkter såsom HD600, Momentum och MD421 har på slutet lastat på med den ena fullträffen efter den andra och när det kommer till primärt det trådlösa segmentet med Momentum Wireless 3 och True Wireless 4 har de imponerat stort på mig. Nysläppta ljudlimpan Ambeo Plus är dessutom den enskilt bästa limpan jag någonsin testat vilket per automatik gjorde att jag förväntade mig massor av kommande streaming-mikrofonen Profile.

HQ
Sennheiser Profile USB Microphone
Allt är byggt av metall och designen är lysande. Inga blinkande RGB-ljus, inga logotyper satta i kursiverade motocross-fonter.
Sennheiser Profile USB Microphone

Sennheiser Profile är något så enkelt som en USB-mik byggd för streamers samt podcasters och den levereras med en aluminium-arm som fästes i skrivbordet med en mycket stabil fot. Mikrofonen är helt och hållet tillverkad i aluminium och den är klart mindre rent fysiskt än vad jag hade förväntat mig. Jämfört med bland annat Blue Yeti, NZXT Capsule eller Endgame Gear XSTRM är Profile mer av en "riktig" studiomikrofon sett till hur den byggts upp och det märks tydligt att den plockar upp saker som de andra tre konkurrenterna helt enkelt inte gör. Det är dessutrom supertydligt redan ur kartong hur mycket bättre Profile är än konkurrensen på att snappa upp detaljer och fraseringar utan att plocka med puffljuden som flertalet av konkurrenterna försöker komma bort från genom medföljande puffskydd. Något sådant behöver Sennheiser inte pyssla med då deras mikrofon helt enkelt presterar på en annan nivå.

Sennheiser Profile USB Microphone
Tydliga och bra reglage och en väldigt nätt design gör tillsammans med lysande ljudkvalitet detta till en vinnare
Detta är en annons:

Den medföljande boomarmen är också av en helt annan kvalitet än den som medföljer exempelvis NZXT Capsule både gällande materialval och design men även när det kommer till fjädern inuti armen som i många av dessa "bundlade" boomstativ är för hårt spänd och gör armens leder för styva, enligt mig. Sennheiser har prickat helt rätt även här och gjort en lite mindre arm som inte tar lika mycket plats som konkurrenternas. På mikrofonens framsida sitter det tre stycken rattar som styr volymen, eventuell hörlursvolym samt känsligheten och det finns även en tydligt placerad mute-knapp, vilket jag uppskattar efter att ha använt andra mikrofoner till videomöten samt voice overs, där den funktionen gömts i blinkande RGB-ljus eller touch-trams.

Sennheiser Profile USB Microphone
Den medföljande boomarmen är av fantastisk kvalitet.

Profile kopplas in via USB C och jag har sen testat den i ett par Zoom-möten samt när jag spelat in VO till nya Racing Dreams-klipp (i Garage Band) och ljudkvaliteten är verkligen klanderfri. Klart bättre än de tidigare nämnda konkurrenterna och absolut i klass med dubbelt så dyra mikrofoner. Med superb design, lysande formfaktor och storlek, strålande ljudkvalitet, en fantastiskt användbar och kvalitativ boomarm och supersimpel funktionalitet finns det tillsammans med den ytterst överkomliga priset ingen anledning för mig att inte dela ut full pott, här. Om du ska streama eller göra en podcast är detta det överlägset bästa alternativet om du inte vill gå upp på XLR-mickar och ett mixerbord (vilket kostar minst det tredubbla mot detta paket). Sennheiser har gjort det igen.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Lysande design, fenomenala materialval, strålande knappar, grymt fin boomarm, riktigt attraktiv prisbild
-
Enbart USB-C till USB-C-sladd medföljer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content