Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Silent Hill 4: The Room

Silent Hill 4: The Room

Konamis skräckserie är redan tillbaka. Benke har spanat in den första trailern och tagit del av de första detaljerna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

I maj förra året släpptes Silent Hill 3 till Playstation 2 och i slutet av förra året kom PC-versionen. Det känns onekligen som uppföljaren kommer hastigt när Konami (KCET) med Akira Yamaoka i spetsen presenterar den fjärde delen. Men då ska man komma ihåg att utvecklingen av The Room påbörjades långt innan arbetet med den tredje delen var slutfört.

HQ

Vid Konamis stora presskonferens som hölls i USA i fredags visades en dryga två minuter lång trailer för Silent Hill 4: The Room. Trailern innehöll inga klara besked om handlingen. Vad hade ni förväntat er? Men den gav nya bevis för Team Silents bizarra och sinnesrubbade fantasiutsvävningar. Med snabba klipp fick vi ta del av huvudpersonen Henry Townshends igenbommade lägenhet som vilar under någon förbannelse. Efter någon vecka inlåst i sin lägenhet tror Henry att ett hål i badrummet är hans enda väg ut. Det visar sig dock vara en portal in i alternativa och rubbade verkligheter. Genom att utforska portalerna kan han börja förstå varför han blev inlåst i lägenheten.

Bland de övriga figurer som presenterats finns en långhårig gentleman som påminner lite om Brad Pitt till utseendet. Lite som en uteliggarversion av Brad Pitt som börjat att ruttna från insidan. Ja, ni förstår säkert. En fräknig tjej finns också med och trots hennes likaledes " ruttnande från insidan"-look så måste man låta sig imponeras av hur skickligt och snyggt Konami lyckats med hennes fräknar och hår. De renders som skickades med från presskonferensen var skrämmande detaljerade. I trailern får vi dock se henne blödandes från sår i ansiktet och med en plåsterlapp, så lite av skönheten går förlorad. Bland karaktärsporträtten finns också en liten pojke. I trailern visades pojken i lite gammal arkivstil, så det är möjligt att han är Henry som ung. Men som ni hör så famlar jag bokstavligen i mörkret när det gäller handlingen och det är väl bäst så.

Ett nytt monster kärleksfullt döpt till "siamesmongot" av oss på Gamereactor gör också entré i The Room. Monstret består av två förvridna bebisansikten, som för tankarna till det kromosonrelaterade tillståndet, ett par långa seniga armar och en mörkbrun särk som täcker den förmodat sargade och groteska bålen. I trailern drar sig siamesen framåt mot kameran med hjälp av armarna, ljudet som besten utstöter får mig att dra på smilbanden. Jag vet inte vilka rostiga konservburkar och ostämda violinsträngar som Yamaoka och pojkarna använt men det tycks som om de hittat nya obehagliga ljud att skrämma oss med.

Det visuella är inte bara emotionellt störande utan även tekniskt oerhört imponerande. Silent Hill 3 var vid sitt släpp något av det snyggaste vi hade sett till Playstation 2 och vi betvivlar inte efter en första titt på The Room att spelet skulle leva upp till samma höga standard. Spelmässigt kommer The Room att bjuda på en hel del nymodigheter. Dels kommer det för första gången finnas en förstapersonsvy. Dels kommer vissa av monstren/andarna att kunna röra sig genom väggar. Dessutom blir menyerna inte längre någon tillflyktsort, då du väljer ur menyerna samtidigt som spelet fortgår. Konami berättar också att övergångarna mellan olika verkligheter och områden kommer att ske sömlöst samt att verkligheterna kommer att blandas framför dina ögon. Nej, nu har jag inget mer att skriva och för att behålla så mycket som möjligt av spänningen vill du säkert inte veta mer. Spelet kommer att släppas till hösten över hela världen.

Detta är en annons:
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Detta är en annons:
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room
Silent Hill 4: The Room

Relaterade texter

1
Silent Hill 4 - Smygtestat!

Silent Hill 4 - Smygtestat!

ARTIKEL. Skrivet av Bengt Lemne

Henry måste stanna på sitt rum, kanske för att han varit en stygg pojke som kikat på sin läckra granne i smyg. Benke har spelat!

0
Silent Hill 4: The Room

Silent Hill 4: The Room

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Bengt Lemne

Konamis skräckserie är redan tillbaka. Benke har spanat in den första trailern och tagit del av de första detaljerna.Loading next content