Svenska
Gamereactor
nyheter

Silent Hill-skaparen och två andra lämnar Sony för att starta ny studio

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Keiichiro Toyama är ett namn som säkert låter bekant för skräckfans, med både Silent Hill samt Siren på meritlistan. Hans senaste spel var dock Gravity Rush 2, och det är över tio år sedan han arbetade med just skräck, men detta verkar nu vara på väg att ändras.

Toyama, Junya Okura (Siren och Gravity Rush) samt Kazunobu Sato (Siren, Puppeteer och The Last Guardian) har nu nämligen släppt en video där trion bekräftar att de lämnat Sony och Playstation-divisionen för att istället grunda egna utvecklaren Bokeh Game Studio. De säger sig ha saknat den frihet och kreativitet som man inte får hos ett stort företag.

Att döma utifrån deras första konceptbilder, står det tämligen klart att det är skräck som väntar härnäst då bilderna känns som hämtade ur Silent Hill och Siren snarare än Gravity Rush och The Last Guardian. Det lär såklart dröja något år innan vi får se ett resultat, och det ska också bli intressant att få se vad detta betyder för den omtalade Silent Hill-rebooten som ryktats vara på väg till Playstation-konsolerna, ett spel som sades vara utvecklat av just Toyama.

HQ
Silent Hill-skaparen och två andra lämnar Sony för att starta ny studio


Loading next content