Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Simagic TB-RS Hydraulic Handbrake

Kinesiska Simagics nysläppta superbroms ger en oslagbar känsla för alla som föredrar rally eller drifting i sin simrigg. Petter har recenserat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Över 5000 kronor för en simracinghandbroms... Det är så dyrt som det blir, det. Otroligt kostsamt. Inte minst med tanke på att du kan köpa holländska Heusinkvelds eminenta handbroms för cirka 1200 kronor mindre, vilket är den bromsen vi här på Gamereactor nyttjat under de senaste två åren. Skillnaden mellan hydraulisk bromsverkan och en fjäderdämpning med tillhörande gummipackningar är dock så pass stor att det enkelt går att motivera det högre priset. Hydraulik är melodin, för mig. Åtminstone här. Simagic TB-RS ger en otrolig känsla.

HQ
Simagic TB-RS Hydraulic HandbrakeSimagic TB-RS Hydraulic Handbrake
Precis som i fallet med P1000-pedalerna eller Q1-växellådan är den väldigt läckert designad.

Kinesiska Simagic tillverkar idag en del riktigt fina simracingprodukter men det går heller inte att blunda för att delar av deras produktsortiment inte riktigt känns färdigställda. Vi här på Gamereactor har under de senaste 18 månaderna använt oss av den sekventiella växellådan Q1-P från Simagic och den har verkligen inte varit felfri. Fjädrarna som ger motstånd till själva kolven som ger känslan av att man lägger i en växel sitter monterade med eclips som fästen och dessa små tunna brickor knäcks efter visst många tusen växlingar. Detta sker regelbundet här hos oss på Gamereactor vilket innebär att tvingas beställa dessa specialbrickor i 30-pack och utföra "service" på växellådan minst två gånger per år. Samma typ av "ogenomtänkt" känsla rent hållbarhetsmässigt/mekaniskt gäller pedalerna P2000 också, enligt mig, då infästningarna inte riktigt är så stabila som de borde vara och gör pedalarmarna en smula vingliga. Samma känsla infinner sig även gällande TB-RS. Den är inte riktigt färdig.

Simagic TB-RS Hydraulic Handbrake
Hydraulvätskebehållaren borde rimligtvis ha monterats på denna sida för att möjliggöra "tät" montering intill Q1-växellådan.

Det finns ett glapp i hur själva hydraulkolven monterats här vilket gör att TB-RS rasslar en smula när man använder den. Detta är inget större problem och det är inget som påverkar funktionaliteten eller känslan när man låser upp bakaxeln, men för över 5000 kronor borde det inte få ske. På samma sätt känns det bara märkligt att TB-RS levereras med ett plasthandtag klätt i billigt skumgummi. Jag menar... Varför? Vem vill betala över 5000 kronor för en handbroms och sitta och greppa i skumgummi? Bisarrt, är vad det är.

Detta är en annons:
Simagic TB-RS Hydraulic Handbrake
Komplettera med Simagic Haptic Motor (som kopplas in i ena AC-porten) för bästa känslan.

Bortsett från de minuspunkterna är dock TB-RS otroligt bra. Känslan av hur oken på baxaxeln greppar bromsskivorna och låser upp axeln i sig, är sanslöst väl kommunicerad i hur denna handbroms fungerar och det går liksom inte ens att jämföra den med fjäderbaserade varianter som den från exempelvis Simlab eller Heusinkveld. Detta är mycket bättre för den som avser att köra mycket rallysimulator eller pyssla med drifting i sin rigg. Om du dessutom kompletterar med Simagics Haptic Motor (de där småmotorerna som i grunden designades för pedalerna P1000) kan du skapa en handbromskänsla som är bättre än allting annat på simracingmarknaden just nu. Det är synd bara att Simagic inte riktigt prickar rätt gällande där viktiga detaljerna sett till mekanik och design.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Otrolig handbromskänsla, 100% metall i konstruktionen, lagom formfaktor, tjusig design, bra mjukvara, väldigt hållbar
-
Något rappligt monterad, hydraulkammaren sitter på fel sida för alla som avser att montera den bredvid sin växelspak, skumgummiknoppen är löjeväckande usel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Simagic TB-RS Hydraulic Handbrake

Simagic TB-RS Hydraulic Handbrake

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Kinesiska Simagics nysläppta superbroms ger en oslagbar känsla för alla som föredrar rally eller drifting i sin simrigg. Petter har recenserat...Loading next content