Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Simcore UD2-J 5"

Australiensiska Simcore har precis rullat ut deras nya DDU och Petter har monterat den på vår full motion-rigg och testkört den i ett par veckor...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Hur nödvändigt är det med en extern DDU (data display unit) i en simracingrigg? Jag har fått frågan några gånger och alltid blir svaret i stort sett detsamma. Inte det minsta nödvändig. Precis som i fallet med haptisk feedback, motion-system, trippelskärmar eller direct drive-rattbaser går det naturligtvis alldeles utmärkt att köra hur bra som helst utan allt det där. Men det blir inte lika roligt. Nödvändighet ställs i förhållande till jakten på inlevelse, på perfektion, på realism och jag skulle aldrig vilja pyssla med simracing som hobby om jag inte kastade bort begrepp som "det duger för mig" utan istället siktade mot stjärnorna. Jag älskar prylar, jag älskar att utvecklas och förbättras som simracer och att utveckla och förbättra min utrustning och få saker är lika simpla att tillföra som en bra DDU.

HQ
Simcore UD2-J 5"
En fantastisk DDU, helt enkelt.

Vissa använder en vanlig Android-telefon, andra bygger sin egen DDU medan det finns lika många som köper färdiga lösningar från exempelvis Etsy där rikliga mängder duktiga hemmapulare 3D-printar chassin som de pular in enklare miniskärmar i och i grunden är det ju en väldigt okomplicerad pryl, detta. Jag har testat mängder av olika DDU:s från tillverkare som Moza, Apex, Grid samt KGL och varje gång jag gjort det, har jag längtat tillbaka till Simcores prylar som jag anser vara bäst i denna produktkategori. Här på Gamereactor har vi gått från en Simcore DS1 till en DS5 och nu vidare till nysläppta UD2-J och det är utan tvekan deras bästa "dash" hittills.

Simcore UD2-J 5"Simcore UD2-J 5"
Att kunna skräddarsy sin egen dashgrafik via "Dash Studio" i Simhub är svinroligt och sådär nördigt "pilligt".

Simcore UD2-J 5" mäter 16 centimeter på bredden och tio centimeter på höjden och den huserar en 850x480-LCD samt 26 stycken frostade RGB-dioder. Det är ingen särskilt stor skillnad mellan denna och DS5:an förutom att UD2-J är lite större, är utrustad med sex extra dioder och har en LCD-skärm som erbjuder lite bättre bildkvalitet. Svärtan är en smula djupare och pixeldensiteten är något bättre vilket tillsammans med strålande skärpa och bra färger gör den till en riktig vinnare. Dioderna är ljusstarka också, och jag har styrt ned dem till cirka 45% ljus för att inte blända mig under körning och det har fungerat superbt. Förutom dioderna på ovansidan av skärmen i sig som emulerar motorvarv och indikerar när det är dags att växla, har jag satt sidodioderna så att de visar när "traction control" slår igång i Assetto Corsa Competizione eller huruvida jag är grön eller röd (före eller efter) mina bästa split-tider i Dirt Rally 2.0. Allt detta styrs via Simhub som jag anser vara simracingvärldens mest värdefulla totalprogram som är väl värt att köpa en pro-licens för.

Detta är en annons:
Simcore UD2-J 5"Simcore UD2-J 5"
LCD-skärmen är den bästa vi testat i en DDU av det här slaget.

Simcore UD2-J 5" är fräst ur ett och samma aluminiumstycke och det gör den sexigare än DS5:an som har en alu-ram och plast samt kolfiber monterat inuti. Jag gillar hur denna ser ut mer än allt annat som Simcore har gjort och direkt ur kartong känns detta som en riktig kvalitetsprodukt med superb finish, medföljande högkvalitetssladd och ett smidigt fäste för montering. Skärmen är superb och slår de flesta av konkurrenterna på fingrarna (många av de andra modellerna från andra tillverkare jag testat har sämre svärta samt rödstick i bilden) och designen är larvigt bra och känns som om den plockats direkt ur en riktig GT3-tävlingsbil. Om du, likt mig, jagar realism, inlevelse och älskar att pilla med prylar till din simracingrigg är Simcore UD2-J 5" det perfekta valet av DDU.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk design, ursnygg finish, strålande LCD-skärm, ljusstarka dioder, simpel montering
-
Dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Simcore UD2-J 5"

Simcore UD2-J 5"

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Australiensiska Simcore har precis rullat ut deras nya DDU och Petter har monterat den på vår full motion-rigg och testkört den i ett par veckor...Loading next content