Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Sin and Punishment: Successor of the Skies

Sin and Punishment 2

Wii får fint besök från Treasure i år. Love har funderat lite över om det är värt att hetsa upp sig inför en uppföljare till ett tio år gammalt spel

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Neeej, varför ska jag intressera mig för ännu en rälsskjutare?
Vi har haft ganska kul med en drös av de där rälsskjutarna så kom inte här och slentrian-dissa. Dessutom är det här inte ännu en Zombie-slaktfest utan en uppföljare till ett tio år gammalt anrikt spel. Det första Sin and Punishment kom till Nintendo 64 och fick positiva reaktioner när det släpptes. Kultvärdet är idag tillräckligt högt för att Treasure ska våga satsa på en uppföljare. Det är vi glada för. Det finns ju som bekant något mycket tillfredställande med att skjuta saker tills de går sönder i en explosion. I Sin and Punishment 2 gör man inte mycket annat.

Men varför har jag inte hört talas om ettan?
Antingen är du en osnuten unge som inte varit kompis med Nintendo sedan sextiofyra-tiden, eller så är du helt enkelt inte creddig nog. Det kan ju vara så att det finns en eller två av våra läsare som inte drar fram Visa-kortet så fort det bjuds ut japanska rälsskjutare på importsidorna. Speciellt inte år tvåtusen, när det fanns gott om andra distraktioner. Ska sanningen fram så sållar jag mig till skaran som aldrig spelade Sin and Punishment när det begav sig. Men det gör ingenting för nu finns det tillgängligt på Virtual Console. Hosta upp en slant, så kan du låtsas att du varit nere sen dag ett. Det var värt pengarna för mig.

Betala för gammal skåpmat? Glöm det, jag väntar på tvåan istället. Berätta vad jag kan förvänta mig.
Vågor efter vågor med ettriga fiender som väller mot dig. Själv kontrollerar du en karaktär med begränsat rörelsemönster. Det gäller att styra ett sikte samtidigt som undanmanövrar måste göras för att undvika skada. Tusentals fiender kommer att attackera dig och det gäller att hålla uppmärksamheten på topp. Blir det närkontakt så drar du upp ett svärd för lite intimvåld. Sin and Punishment 2 kommer att bjuda på några timmars extremt hetsig nonstop-action. Letar du efter en rejäl utmaning så kommer den högre svårighetsgraden att ge dig valuta för pengarna.

Vad vill vi få med oss från ettan?
Ett fett tvåspelarläge hade varit kul, men det verkar vi dessvärre bli snuvade på. Man kan spela tillsammans, men ett extra sikte är allt som spelare två får förfoga över. Den galet hetsiga känslan verkar vara intakt från första spelet. Dessutom får man bada i den allmänt konstiga upplevelse som populärt brukar sammanfattas som "japansk". Det första Sin and Punishment är härlig arkadaction från början till slut. Tvåan ser ut att leverera precis samma sak, komplett med galna bossfajter, knashögt tempo och väldiga mängder explosioner.

Detta är en annons:

Och vad är nytt?
Ökad kontroll över sin karaktärs rörelser. Eftersom huvudpersonerna nu kan sväva går det att röra sig mer än i sidled. Spelaren bestämmer fortfarande inte tempot, spelet avancerar på eget bevåg. En uppsjö kontrollval finns att botanisera mellan. Inte nog med att du kan spela med Wiimote och Nunchuck, vill du hellre styra med Gamecube-handkontroll eller Classic Controller så går det finemang. Dessutom så ser uppföljaren ganska trevlig ut rent grafiskt. Det är mer än vad man kan säga om originalet. Nintendo 64-spel åldras sällan med värdighet.

Kommer de att lyckas?
Ja, det är Treasure vi snackar om. De missar sällan målet. Att Sin and Punishment 2 blir bra är en självklarhet, frågan är bara hur bra. Försäljningsmässigt så kommer det att kämpa i motvind. Eftersom målgruppen för märkliga rälsskjutare inte är sådär värst bred så är det svårt att tänka sig att spelet säljer mer än hyfsat. Undertecknad är dock riktigt peppad. Det är svårt att vara annat när det vankas nytt spel från företaget som gett oss både Ikaruga och Bangai-O. Och även om jag inte entusiastiskt kommer att jaga score-multipliers tillsammans med hardcorespelarna så är jag övertygad om att Sin and Punishment 2 kommer att ge mig några fantastiska speltimmar.

Sin and Punishment: Successor of the Skies
Sin and Punishment: Successor of the Skies
Detta är en annons:
Sin and Punishment: Successor of the Skies
Sin and Punishment: Successor of the Skies
Sin and Punishment: Successor of the Skies
Sin and Punishment: Successor of the Skies
Sin and Punishment: Successor of the Skies
Sin and Punishment: Successor of the Skies

Relaterade texter

Sin and Punishment 2

Sin and Punishment 2

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Love Bolin

Nintendo Wii får fint besök från självaste Treasure i år. Love Bolin har funderat lite över om det är värt att hetsa upp sig...Loading next content