Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Skylanders Superchargers

Skylanders Superchargers

Gamereactor har träffat Skylanders-utvecklarna och fått en personlig demonstration av Skylanders Superchargers...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Gamereactor blev nyligen inbjudna till Icetank i London för att kika närmare på nästa spel i Skylanders serien. Vi var flera närvarande som inte hade någon större erfarenhet av serien, och Noah som demonstrerade det för oss beskrev titeln som: "en rad flygande öar i himlen i himlen", och skrattade kryptiskt. Vi var inte den första gruppen som fått se nya Skylanders och en annan journalist assisterade mig genom att tillägga: "Det är som World of Warcraft för barn." Hon som sade det har tydligen själv några ungar och vittnar om seriens popularitet.

HQ

Grundidén i Skylanders är, om du missat det, att du köper leksaksfigurer i fysisk form som ska placeras på en 'magisk' portal, varpå de sedan dyker upp i själva spelet. Skylanders är kanske inte en serie som har någon jättepublik bland så kallade hardcore-gamers, men det har inte hindrat det från att bli en jättesuccé. Innan själva presentationen drar igång, får vi ta del av lite fascinerande uppgifter: Över 250 miljoner Skylanders-leksaker har sålts och 2014 var Skylanders den mest populära leksaksserien för barn. Utvecklarna tar på sig äran för att ha skapat den så kallade "Toys to Life"-genren som idag omsätter över fyra miljarder dollar, varav Skylanders står för tre av dessa. Det är alltså en gigant vi har att göra med.

Skylanders Superchargers
Skylanders Superchargers släpps till praktiskt taget allt du kan spela spel på.
Detta är en annons:

Efter att ha flexat musklerna lite på detta sätt, intar Vicarious Visions-chefen Guha Bala scenen för att berätta mer om vad han kallar den hittills bästa Skylanders-titeln av alla - Skylanders Superchargers. Den största nyheten i detta spel är även den största nyheten i hela serien sedan starten. I Superchargers introduseras nämligen möjligheten att använda fordon, vilka liksom spelets karaktärer ska köpas som leksaker. Guha nämner bland annat bilar, motorcyklar, tanks, ubåtar, svävare, jetflyg och helikoptrar. Kort sagt, allt vad du rimligen kan behöva. Till och med ett ufo kommer finnas med bland det 20-talet åkdon som erbjuds. Vi insåg snabbt vilken dunderhit detta lär bli bland världens alla barn.

Skylanders utspelas som vanligt i ett vänligt och färgglatt universum med behagligt mjuka hörn, och de elaka är inte sådär övermåttans onda trots allt. Humorn gör sig påmind när vi besöker Cloud Kingdom och stöter på ärkefienden Kaos som återigen hittat på ofog. Den här gången har han slagit sig samman med självaste Mörkret som nu försetts med både kropp och personlighet. Nåväl, i Cloud Kingdom ber Drottning Cumulus spelaren om hjälp att få tillbaka The Thunderous Bolt från Lord Stratosfair. Området vi får se är inspirerat av det antika Rom, och Lord Stratosfair är klädd som en klassisk romersk legionär. Guha placerar nu den första Skylandern av Supercharger-typen Stormblade på portalen, och Noah sätter igång med spelandet.

Tack vare prestandan i den nya generationen har utvecklarna kunnat ta ut svängarna mer i det rent grafiska och omgivningarna spelar nu en större roll. Till exempel fungerar molnen som en slags "Fog of War" på denna bana och låter oss inte se de lömska troll som gömmer sig runt omkring. Spelet är annars som tidigare delar en slags actionplattformsspel med äventyrsinslag, där varje Skylander har sina egna metoder för att förgöra fienderna och klara utmaningar. Det vankas inte bara trollsmisk, utan även pussellösning. Stormblades kan till exempel rotera plattformar för att guida ljusstrålar och Livewires styr omkring en flygande goblin för att dyrka upp lås.

Inget av detta är egentligen särskilt originellt, men det är väl sammansatt och ser redan nu välpolerat ut. Men det är såklart de nya fordonen vi vill veta mer om när Guha till slut placerar en monstruös racerbil på portalen, och en speaker-röst vrålar "Hotstreak!" - följt av information om kärrans egenskaper. Nu skiftar gameplayet fullständigt karaktär, och Stormblade kör iväg i bilen på bästa kart-racingmanér med boost, hoppande, loopar och annat som hör till. Längs vägen hittas en kista fylld med så kallade gearbits som kan användas för att uppgradera åket ytterligare.

Detta är en annons:

En av höjdpunkterna med denna serie är bakåtkompatibiliteten, och alla Skylanders från tidigare spel kommer kunna användas i Superchargers, och de komma alla kunna använda fordonen. Däremot är det bara nya Superchargers-karaktärer som kan uppgradera fordonen och ge dem nya egenskaper. Därmed kommer varje fordon vara unikt för varje spelare och skräddarsytt för var och en.

Skylanders SuperchargersSkylanders SuperchargersSkylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
Ett urval av de nya figurer och fordon du har att se fram emot.

Medan Noah spelar vidare i demonstrationen, blir vi loade hela 20 nya Superchargers- Skylanders, 20 fordon - och startpaketet kommer innehålla både figur, bilen Hotstreak samt en ny portal. Spelets historia kan dock spelas igenom enbart på land med gamla figurer även utan detta. Däremot tror vi att det är hellt ofrånkomligt att du kommer vilja skaffa fordon. Guha placerar en ubåt på portalen och vi får på nytt se en racerbana, men denna gång i vattnet. Ubåden dyker dyker och letar sig igenom hemliga tunnlar och får uppgraderingar. Men hjälp av ubåten och en generös dos torpeder förstör Noah en av Lord Stratosfairs stormgeneratorer, varpå vi återvänder till fastlandet. Den onda Kaos har dock redan satt igång med andra ofog och kastar ner troll från ett luftskepp och Skylander-figuren tvingas ut på vingarna för att stoppa dem. Här får vi se en annan sida Skylanders Superchargers-gameplay. En side som nästan för tankarna till Star Fox. Det vankas barrelrolls, flygning genom ringar och luftstrider. Det är alltså som tre sorters spel i ett med luft, vatten och mark.

Skylanders Superchargers
Ubåten blev snabbt en favorit för Gamereactors utsände.

"Toys to Life"-konceptet brukar ofta kallas för en pengamaskin. Det nye Skylanders Superchargers kommer säkert inte göra livet gladare för mammor och pappor världen över, men vi förstår verkligen barnens fascination. De nya bilarna, flyg- och vattenfordon kommer solklart leda till att populariteten håller i sig av glada barn. Det är liksom riktiga spel med riktiga utmaningar och inga fördummande upplevelser som inte utmanar. Utvecklarna är ännu hemlighetsfulla angående multiplayer, men vi skulle bli förvånade om det inte går att spela kart-racing mot sina vänner. De avslöjar dock att co-op kommer finnas där en styr fordon och en annan spelare sköter skjutandet.

Skylanders Superchargers
Skylanders Superchargers är det största klivet för serien hittills.

Det är i detta tidigare skede svårt att avgöra hur mycket av Skylanders Superchargers som är upplåst från start. Du kan som sagt klara det med alla dina gamla Skylanders, men de delar som kräver fordon är naturligtvis otillgängliga. Vi gissar att de flesta kommer skaffa några fordon rätt omgående, och vi gissar att många glada barn kan tänkas vilja ta med sig ubåten i badkaret, vilket kanske inte är helt lämpligt. Det är fortfarande tekniska prylar avsedda för spelet. Men håll ögon och öron öppna efter detta varierade och lovande spel som tycks ta Skylanders till nya höjder - och under vattenytan.

Skylanders SuperchargersSkylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
Även om du inte vill köpa en enda ny figur så kommer du kunna spela igenom Skylanders Superchargers.
Skylanders SuperchargersSkylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
Multiplayeraspekterna är något vi hoppas på att få veta mer om på E3-mässan.
Skylanders SuperchargersSkylanders Superchargers
Skylanders Superchargers släpps den 25 september.
Skylanders Superchargers
Det nya startpaketet.

Relaterade texter

0
Racing-tävling i Skylanders Superchargers

Racing-tävling i Skylanders Superchargers

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Skylanders Superchargers har som bekant släppts och i samarbete med Activision, har Gamereactor nu glädjen att presentera en Speed Run-tävling. Här får du chansen att...

1
Vinn Skylanders Superchargers

Vinn Skylanders Superchargers

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi lottar ut både Skylanders Superchargers startpaket där bland annat Spitfire och fordon ingår, samt några figurer till dig som svarar rätt på tre enkla frågor om...Loading next content