Svenska
Gamereactor
guide
Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Smidig som en katt: En behändig guide till Bowser's Fury

Hur man spelar Super Mario 3D World vet du säkert redan, men här är tips som får dig att få ut mer av nya äventyret Bowser's Fury...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Idag är det premiärdags för Super Mario 3D World + Bowser's Fury, som släpps exklusivt till Switch. Ett av tidernas bästa plattformsäventyr är därmed tillbaka och i förbättrat skick dessutom komplett med ett extra miniäventyr som låter dig tampas med en jätte-Bowser.


  • Kolla in vår recension av Super Mario 3D World + Bowser's Fury här

Många av er är såklart redan bekanta med Super Mario 3D World eftersom det är ett sju år gammalt spel, och även om det inte blev samma succé som Mario-spelen ofta blir (beroende på floppen för Wii U), är dess hemligheter avtäckta och dokumenterade sedan länge. Med andra ord, vi kommer inte att berätta för dig hur du hittas alla de gröna stjärnorna och klistermärkena, hur man låser upp Rosalina eller hur man når bonusvärldarna i rymden eftersom det redan finns många guider -inklusive officiella från Nintendo - som ger den informationen.

Detta är en annons:

Bowser's Fury är däremot mer intressant eftersom det både är ett fristående äventyr och en helt annan upplevelse när det gäller gameplay. Du strövar fritt runt och utforskar Lake Lapcats öppna värld, på jakt efter Cat Shines och för att dämpa... ja... Bowser's Fury. Det finns totalt 100 Cat Shines och tre större områden med några öar och totalt tolv landmärken, men under ditt ävedntyr möter du Fury Bowser i din Giga Cat Mario-form flera gånger och får se eftertexterna när du slår honom och har minst 50 Cat Shines i din ägo.

Men att berätta exakt var och hur du hittar varje hemlighet skulle vara både tråkigt förstöra det roliga med det ganska korta (tar sex till åtta timmar att spela igenom) äventyret. Istället bjuder vi här på en handfull spoiler-fria tips och tricks för att göra din tid på Lake Lapcat både smidigare och faktiskt även mer underhållande.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury
När du är varm i kläderna kan du använda Fury Bowser till din fördel.

Använd Fury Bowser till din fördel

Fury Bowser kan tyckas ganska skrämmande till en början, men när du har träffat honom flera gånger (och besegrat honom några av dem) bör du se varje möte som ett miljöombyte... vilket samtidigt kan vara användbart. Det är inte bara det enda sättet att krossa Fury Blocks - som gömmer Cat Shines i alla delar av området - utan för också med sig ytterligare plattformar (inklusive gyllene plattformar) och block med frågetecken till både dig och Plessie, vilket oftast innebär att du kan tjäna massor av pengar på ett ögonblick (och därmed också föremål).

Krossa Fury Blocks, spara Cat Shines till senare

Även om det till en början är frestande att ta en Cat Shine så snart som möjligt under Fury Bowser-möten för att få honom att somna om, är det bra knep att krossa Fury Blocks men lämna Cat Shines för att istället samla när det passar dig. Kom även ihåg att, även om det är knepigare, du fortfarande kan klara de vanliga Cat Shine-utmaningarna under nattregn. Återigen är det kanske bättre att använda Bowser's Fury lite längre...

Dodge the fire

Det här kan tyckas uppenbart, men skuggorna från de olika omgivningarna indikerar positionen för både Fury Bowser och hans kommande stråle. Använd det här för att röra dig säkert, och om du är i vattnet - vare sig du är ensam eller rider på Plessie - kom ihåg att dyka för att undvika en inkommande stråle.

Detta är en annons:
Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Den gyllene ön är en slags oas miss i kaoset.

Se till att ha turen på din sida

Ett annat sätt att skydda dig själv är att använda den röda Lucky Bell för att förvandla dig till Maneki-Neko Mario (Lucky Cat Mario), vilket gör dig oövervinnlig och samtidigt rikare när du ground-poundar. Lucky Bells är sällsynta, så det är bättre att spara dem till de farligaste tillfällena (och detta gäller för varje föremål: spara dem till sektioner där de verkligen behövs, och tryck upp på styrkorset för att snabbt få den senast valda kraftbonusen från Bowser Jr).

Under andra halvan av spelet kan du dessutom hitta Lucky Cat Shines på en svävande, gyllene ö som bara visas under Fury Bowser-möten. Den är blank och lätt att upptäcka, men inte så lätt att nå, och du kan använda den för att blända Fury Bowser upp till fem gånger. Detta används bäst när du inte har andra Cat Shines till hands och desperat behöver motarbeta besten, och ett tips är att du använder kartan och Warp-funktionen för att landa i närheten av ön (vilken visas som en gul fläck) .

Teleportera dig till framgång

När du väl har låst upp Warp-funktionen kan du snabbt resa till någon av de tolv landmärkena kring sjön. Förutom att låta dig fokusera på nästa saknade Cat Shine, är detta ett bra sätt att rensa en massa olika Fury Blocks under ett enda möte, vilket förklarats tidigare. Detta visar dig också en lista över Cat Shines i de olika regionerna och ger en ledtråd till var du kan få de som ännu inte listas.

Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Cat Mario + Propeller Box gör att du kan ta dig uppåt i ilfart.

Propeller Box + Cat Mario tar dig till himlen

Bowser's Fury har en öppen spelvärld som kontinuerligt förändras när du utforskar den och tar dig framåt i storyn. Mot slutet av äventyret kommer fler och fler Propeller Boxar att dyka upp, och denna pryl, tillsammans med Cat Mario, gör att du kan utnyttja världens vertikalitet snabbare än någonsin, så kom ihåg detta för att undvika tråkig backtracking.

Använd Plessie för att ta dig runt

Plessie används bättre här än i något tidigare spel och du måste behärska dykhoppsmekanikern under de senare delarna av äventyret. Men det handlar inte alltid om att pendla till andra öar, springa från Fury Bowser eller anta dinosauriens tidsutmaningar, eftersom Plessie även är det perfekta verktyget när du letar efter irriterande Cat Shine Fragment som saknas. Simma bara runt området eller ön så kommer du troligen se saker annorlunda från det perspektivet.

Kasta saker på Fury Bowser när du är Giga Cat Mario

Vi har pratat om möten med Fury Bowser, men inte om själva striderna. När du väl får möjlighet att kasta plattformar på odjuret, så gör det bara och fokusera inte bara på ground-pound. Dessutom, om du inte har märkt det, kan du förvandla dig tillbaka till Giga Cat Mario genom att ta tag i någon närliggande Giga Bell. MJAU!

Super Mario 3D World + Bowser's Fury
De fyra Toadarna fungerar ungefär som i Super Mario Odyssey.
Super Mario 3D World + Bowser's Fury
En av de mest svårfunna kissarna. Vi berättar inte exakt var den är, men bilden ger en ledtråd...

Relaterade texter

0
GRTV tillbringar tid med Bowser's Fury

GRTV tillbringar tid med Bowser's Fury

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Super Mario 3D World dimper ned till Nintendo Switch om några ynka dagar och för att fira detta (och vår kommande, obligatoriska, recension) har GRTV-teamet filmat när de...Loading next content