Svenska
Gamereactor
nyheter

Snart kommer dokumentären om Hideo Kojima till en streamingtjänst nära dig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av spelindustrins absolut mest intressanta figurer är förstås Metal Gear-pappan Hideo Kojima som alltid tycks ha åtminstone ett ess i uppstoppat någonstans i rockärmen. Utöver att vara den drivande kraften bakom Solid Snake och Big Boss ikoniska äventyr så har han efter sitt avsked från Konami släppt det hyllade Death Stranding vars uppföljare förhoppningsvis släpps under det kommande året. Nu senast såg vi honom dock på The Game Awards där han för första gången visade upp sin nya titel OD som tycks vara inne och nosa på skräck-genren fast i Kojimas egna unika knorr.

Att Hideo Kojima är en mycket speciell individ råder det alltså ingen tvekan om, vilket troligtvis är en stor del av anledningen till att en dokumentärfilm dedikerad till spelskaparen visades upp på Tribeca Film Festival i New York i somras. I filmen som går under namnet Hideo Kojima: Connecting Worlds får man en inblick i de kreativa processer och tankegångar som rör sig bakom pannbenet på den man som skänkt spelvärlden några av dess främsta titlar.

Hittills har dokumentären inte varit tillgänglig att beskåda för den breda massan men nu har Kojima själv gått ut med de goda nyheterna att Hideo Kojima: Connecting Worlds kommer att börja streamas exklusivt via Disney+ under våren 2024.


Är du ett fan av Hideo Kojima?

Snart kommer dokumentären om Hideo Kojima till en streamingtjänst nära dig


Loading next content